Redu is nu ook officieel één van de 33 mooiste dorpen van Wallonië

Tot voor kort genoot het aanlokkelijke Luxemburgse dorpje Redu bij het grote publiek vooral bekendheid als ‘boekendorp’ en ‘ruimtedorp’. Sinds kort mag het dorpje zich ook nog eens tot het selecte clubje rekenen van de club van de Mooiste Dorpjes van Wallonië. En dat is méér dan terecht!

De jury die het label ‘Plus Beaux Villages de Wallonie’ uitreikt, wijst op de typische huizen in zandsteen en leidaken die in een prachtige harmonie samensmelten met het Ardense landschap. In de 2 gehuchten Lesse en Séchery is de authentieke architectuur zelfs volledig intact gebleven. Zonder ook maar één uitzondering. De rust is er bovendien compleet en je kan schilderachtige wandelingen maken van het ene gehucht naar het andere langs de rivier de Lesse.

Gezellige drukte is er dan weer tijdens het weekend in het centrum van Redu, als de vele liefhebbers de pittoreske boekenwinkeltjes en -standjes afschuimen op zoek naar unieke pareltjes. Ook het nabijgelegen Euro Space Center trekt heel wat geïnteresseerden tijdens de weekends en schoolvakanties. Het didactische museum MUDIA weet op zijn beurt dan weer heel wat jonge en oude kunstliefhebbers te verleiden met zijn unieke collectie en aanpak.

Vlakbij liggen ook nog eens andere prachtige dorpjes, zoals Mirwart, en de Grotten van Han, wat van Redu een echte topbestemming maakt voor je volgende verblijf in de Ardennen. Wist je dat de streek bovendien ook nog eens uitgerust is met een mooi aanbod vakantiehuizen, in alle prijs- en comfortcategorieën?

Tot heel binnenkort!

Redu
Plus Beaux Villages de Walllonie
Mooiste Dorpjes van Wallonië
Architectuur
Landschappen
Luxemburg
Authentiek