Parc Chlorophylle

Dit park in het hart van de Ardennen is tegelijk ontspannend, educatief en artistiek. Kom met het hele gezin de mysteries van de Ardense bossen ontdekken in dit prachtige natuurdomein van 9 hectare, gelegen in een enorm bosmassief (natuurgebied geklasseerd door Natura 2000).

Chlorophylle biedt 33 houten attracties en tal van speel- en ontdekkingszones. Wandel langs het educatieve pad met didactische panelen en leer spelenderwijs alles over het bos. Laat je ook verleiden door het ontdekkingsparcours in de boomtoppen! Tijdens deze 200 meter lange route rijg je de ontdekkingen aan elkaar aan de zijde van twee personages, Canopée en Robin. Dit hoge (goed beveiligde) parcours is een aaneenschakeling van brugjes, themahutten, interactieve modules, spelletjes, natuurillustraties en observatiezones.  Vergeet dus je verrekijker niet! Met dit parcours bevestigt het park trouwens zijn ecologische en lokale engagement. De constructies zijn vervaardigd uit lokaal hout (douglasspar) en de klassieke funderingen werden vervangen door geschroefde palen om de bodem en de wortels van de bomen in de buurt te beschermen.

Maak tijdens je bezoek ook tijd voor een pauze aan de schitterende speeltuin, waar de monumentale houten modules volledig in het teken van het bos staan. Kinderen kunnen er zich uitleven terwijl de volwassenen tot rust komen.

Wat maakt Chlorophylle anders dan andere parken? De aandacht voor het artistieke aspect. Alles oogt mooi en werd perfect geïntegreerd in het boslandschap. Ook de educatieve inhoud zal vast in de smaak vallen. Die is opgebouwd in verschillende leesniveaus, volgens de leeftijd van de bezoekers.

Jong of oud, iedereen zal versteld staan!

Fotos
Video
1,30

Korting in euro op de totaalprijs.

Exclusief aanbod voor klanten van Ardennes-étape op de individuele tickets, met de code 'ETAP'. Aanbod enkel beschikbaar bij onlinereserveringen. Niet combineerbaar met andere aanbiedingen. Geldig tot 01.05.2022.


Vind accommodatie in de buurt

Praktische informatie

Prijs 6.5€ - 8.5€
Kantooruren

16/03 > 14/11 - 10:00 > 17:00

01/07 > 31/08 - 10:00 > 18:00

Telefoon +32 (0)84 37 87 74
Website http://www.parcchlorophylle.com
Adres Rue des Chasseurs Ardennais 60, 6960 Dochamps, Belgique