Adres :
Rue, Pont de Marcourt, 6987 Rendeux, Belgique
Beschrijving

Deze historische plek met mooie kapel is een geliefde bestemming voor zowel wandelaars die van het spectaculaire uitzicht willen genieten als bedevaartgangers die er in alle rust willen bezinnen.

In de Ourthevallei, bij Marcourt tussen La Roche-en-Ardenne en Hotton, ligt een rustgevend plekje verborgen. Het heeft iets weg van een verborgen schat: als je er niet bewust op let, zou je er zo voorbij lopen. Maar wie er wél oog voor heeft, ziet meteen dat de Kluizenaarswoning van Sint-Thibaut een mysterieuze, pure bezinningsplek is. De witte kapel op deze heuvel is gewijd aan Sint-Thibaut, een pelgrim en kluizenaar uit de elfde eeuw, en aan de kapel is een piepkleine kluizenaarswoning met twee kamers gebouwd. Daar trokkenn zij die als kluizenaar in het hart van de Ardense bossen wilden leven, zich terug. Tijdens hun verblijf in het huisje traden ze ook op als beheerder van de kapel. Zo volgden de kluizenaars elkaar op tot 1968.

Bedevaartsoord en toeristische trekpleister

De kapel en de kluizenaarswoning op de heuvel die over Marcourt uitkijkt, werden gebouwd in 1639. De locatie was perfect: vanaf de heuveltop krijg je een betoverend uitzicht over het dorpje, dat uit het Romeinse tijdperk stamt en in de middeleeuwen de hoofdplaats was van het graafschap Montaigu. En door de hoogte van bijna 140 m biedt deze plek een prachtig panorama over de Ourthevallei. Als beschermde site en oase van rust verwelkomt de Kluizenaarswoning van Sint-Thibaut nog steeds tal van bedevaartgangers die op deze sfeervolle plek willen bezinnen. Er zouden zelfs enkele mirakelen hebben plaatsgevonden … Ter plaatse geeft een afgebakende route de weg naar de kapel aan, zodat je zelf de rustgevende sfeer van deze plek kunt opzoeken.

Copyright photos: Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Rendeux
- op 3km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 5km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 5km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 5km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 5km afstand