Adres :
Rte de Alle, Bouillon, Belgique
Beschrijving

Op deze schilderachtige plek zul je naar adem moeten happen van verwondering! Het uitkijkpunt van Rochehaut trakteert je op een van de mooiste panorama's van België, aan het begin van een prachtige wandeling van 1,5 kilometer door het bos. 

Dit landschap is beschermd als Patrimoine Majeur van Wallonië. Belangrijk erfgoed dus. Als je hier staat, begrijp je meteen waarom. Het uitkijkpunt biedt een prachtig, ongehinderd uitzicht op de Semois en het dorpje Frahan. De 300 meter lange toegangsweg werd zo aangelegd dat je dit verbluffende panorama volledig in je kunt opnemen. Het landschap dat zich hier aan je openbaart, is echt adembenemend mooi! Dit is zonder twijfel de perfecte plek om foto's te nemen en indruk te maken op je vrienden!

Unieke fauna en flora

Het landschap wordt doorkruist door een grote wandelroute. Dit is ook het vertrekpunt voor een mooie wandeling van 1,5 kilometer naar Frahan. De bossen op je pad zijn beschermd en bepaalde inheemse loofbomen moeten er behouden blijven, zoals beuken, esdoorns, iepen en berken. Een rijke natuurlijke omgeving waar heel wat wilde dieren leven. Wedden dat je (en de kinderen!) spontaan gelukkig wordt als je het geluk hebt ze tegen te komen? Langs deze schilderachtige route zie je ook oude leisteengroeven, nu een staatsnatuurreservaat voor vleermuizen. Deze plek voelt mijlenver van huis!

Copyright photos: Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Vresse-sur-Semois
- op 1km afstand
Onze favoriet
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Vresse-sur-Semois
- op 1km afstand