Adres :
Rue de Philippeville 142, 5500 Dinant, Belgique
Beschrijving

De grot van Dinant, beter bekend als 'La Merveilleuse', werd in 1904 ontdekt en wordt beschouwd als een van de mooiste grotten van Europa. In de loop der tijd heeft zich er op natuurlijke wijze een woud van stalactieten, stalagmieten en watervallen gevormd.

De grot werd ontdekt tijdens graafwerken voor de lokale spoorweg tussen Dinant en Florennes en is sindsdien de trots van de streek. Het moet gezegd: met haar monumentale galerijen, water dat langs de rotsen kronkelt en springt, elegante witte afzettingen, stalactieten, stalagmieten, rotsgordijnen en watervallen doet La Merveilleuse haar naam alle eer aan!

Een wereld vol mysterie

Over namen gesproken: in de grot zelf zijn tal van zalen met een eigen naam te bewonderen. De Uierzaal, de Boerszaal, de Watervallen- of Kantzaal, de Tempel van Diana, de Afgrond, de Gletsjer, de Rotonde, de Zuiltjeszaal, de Grote Zaal met haar schuine stalactiet, de Albert I-galerie, een mysterieuze put waarin ondergronds water verborgen zit ... Tijdens je bezoek zul je door de hoogteverschillen enkele honderden treden moeten beklimmen. Soms moet je ook gebukt verder, want er zijn drie etages en hier en daar zijn de plafonds vrij laag. Maar die kleine fysieke inspanning is zeker de moeite waard en kun je gemakkelijk combineren met een andere activiteit in de streek, zoals een rondvaart door Dinant-Freÿr of een afvaart van de Lesse in een kajak!

Copyright foto's: Visit Wallonia

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Te voet
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 2km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 2km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 2km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 2km afstand