Adres :
Rue Haute 11, 6824 Florenville, Belgique
Beschrijving

Dit kleine paradijs is zo'n plek waarop je meteen verliefd wordt. En terecht! Chassepierre is officieel een van de mooiste dorpen van Wallonië. Het ligt op een boogscheut van Florenville, in een mooie meander van de Semois.

In een prachtig groen landschap vind je het schattige dorpje Chassepierre. De naam is gebaseerd op het Latijnse 'casa petra' of 'stenen huis'. Hier is de tijd nog blijven stilstaan, want het dorp bestaat voornamelijk uit stenen huizen uit de achttiende en negentiende eeuw. Mooie gevelstenen, de pastorie, de kerk, de begraafplaats, de idyllische omgeving, de Semois die rustig langs het dorp stroomt ... Alles brengt je instant in andere sferen. Neem je tijd en dwaal door de vele steegjes!

Magie op de hoek van elke straat

Chassepierre is meer dan een slapende schoonheid. En daar hebben zijn vurige en bezielde inwoners zeker mee te maken! Zo heeft het dorp zijn goede reputatie niet alleen te danken aan het prachtige decor, maar ook aan het internationale straatkunstenfestival. Dit evenement is de grote trots van de Chassepierre én het oudste in zijn soort in Europa! Kunstenaars van over de hele wereld geven er tijdens de zomer het beste van zichzelf, ze brengen de straten tot leven, zorgen voor sfeer en maken plezier met het publiek. Overal zijn er boeiende, knotsgekke, emotionele, komische ... spektakels voor groot en klein. Een mooi eerbetoon aan het leven!

Copyright foto's: Visit Ardenne, Visit Wallonia 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Florenville
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Florenville
- op 4km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Florenville
- op 4km afstand
Te voet
Luxemburg - Florenville
- op 5km afstand
Te voet
Luxemburg - Chiny
- op 6km afstand