Boek uw vakantiehuis en bezoek Ciney

Ciney, da's bij uitstek een sympathiek stadje in de Belgische Ardennen. Aangename terrasjes, kleine restaurantjes,… En dan hebben we het nog niet gehad over het wereldberoemde bier! Zin in een heerlijke Ciney Blond of Bruin? Op naar Ciney! Vanuit uw vakantiewoning in Ciney is het slechts enkele minuutjes rijden naar Durbuy of Rochefort, twee pareltjes in de Belgische Ardennen.

Ciney


Naar de kleine handelsstad Ciney kom je eerder om te ontspannen en te winkelen dan als toerist. Indien uw vakantiehuisje in de buurt staat, zult u wellicht in Ciney boodschappen, doen, een terrasje meepikken, de etalages bekijken of een van de charmante restaurantjes uitproberen. U moet zeker ook eens het bekende blonde of bruine bier van Ciney proeven. Profiteer van de gelegenheid dat u toch in de buurt bent om enkele bezienswaardigheden te bewonderen: de kiosk op de Place Monseu, de collegiale Sint-Niklaaskerk en het kasteel van Saint-Roch.

Om u eens goed uit te leven, kunt u terecht in het gemeentelijk zwembad. U moet ook weten dat er tijdens de tweede helft van de maand juli tal van activiteiten zijn voor de kinderen, tijdens Ciney Sun Beach.

In de omgeving

De regio is bezaaid met kastelen die elk de bestemming voor een wandeling kunnen zijn. Om heel de familie bezig te houden, is er de keuze tussen een zwembad, een dynamische bioscoop, musea, speeltuinen, bowlings en andere biljartzalen van Marche-en-Famenne en de vele attracties in Namen, een stad op een half uur rijden.

Copyright foto's: Ardennes-Etape