Adres :
Rue d'Arlon 49, 6820 Florenville, Belgique
Beschrijving

In de Gaume, een streek aan de rand van de Ardennen, ligt een prachtig groen plekje aan de oevers van de Semois. Het is de perfecte bestemming voor wie van natuur, erfgoed én gastronomie houdt.

Florenville is allereerst een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. En dat zeggen we niet zomaar. Heb je deze streek nog nooit bezocht? Dan zul je je ogen uitkijken wanneer je dit prachtige landschap en de uitgestrekte bossen voor het eerst ziet! Florenville heeft een lange toeristische traditie, en er zijn tal van mooie wandelroutes uitgestippeld voor wie de gezellige dorpjes langs de rivier wil ontdekken. En dat is niet alles, want hier weten de mensen hoe ze gasten moeten verwelkomen. Tijdens je bezoek geniet je van een warm onthaal door de inwoners, overheerlijk eten en prachtig plaatselijk erfgoed. Kort gezegd: de streek rond Florenville is fantastisch om te verkennen.

Een ongelooflijk panorama

Je kunt de streek niet bezoeken zonder de trots van de stad te beklimmen: het uitkijkpunt boven op de 50 meter hoge kerktoren. Van daaruit geniet je van een prachtig uitzicht over de Semoisvallei, de naburige dorpen en de Ardense bossen. Het uitgestrekte panorama is maar liefst 800 km² groot ... en je kunt het ook bewonderen door gewoon op een bankje achter de kerk te gaan zitten. Wil je weten hoe dat kan? Breng dan een bezoekje aan Paysalia, het landschapsinterpretatiecentrum en het bijbehorende visiorama.Zin in een originele wandeling? Neem dan de Servaisroute, een 3 kilometer lange lus waarlangs je ontdekt welke vogels er in de streek leven aan de hand van tekeningen van de beroemde cartoonist Jean-Claude Servais.

Copyright foto's: Ardennes-étape, Visit Wallonia 

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Florenville
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Florenville
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Florenville
- op 4km afstand
Te voet
Luxemburg - Chiny
- op 5km afstand
Te voet
Luxemburg - Chiny
- op 5km afstand