Boek uw vakantiehuis en bezoek Florenville

Florenville is een stad in het zuiden van de provincie Luxemburg. Het uitgestrekte grondgebied ligt tegen de grens met Frankrijk en de rivier Semois stroomt erdoorheen. Het is een prachtig stukje Belgische Ardennen en het stadscentrum is erg gezellig, waar de winkels overigens op zondag open zijn. Florenville ligt maar een half uurtje van Bouillon en Virton, twee gezellige Waalse stadjes.
 
Precies in de Gaumestreek, een rijk beboste zone aan de rand van de Ardennen, bevindt zich Florenville. Het bestaat uit de vroegere gemeenten Chassepierre, Florenville, Fontenoille, Lacuisine, Muno, Sainte-Cécile en Villers-devant-Orval

Het stadscentrum is niet meteen interessant omwille van zijn historische rijkdom, maar wel door de gezelligheid ervan, onder meer door de vele winkels. Die zijn namelijk op zondag open. Deze buurt van Florenville is ideaal om een hapje te eten, rond te slenteren, boodschappen te doen en zichzelf hier en daar iets leuks te kopen. Kappers, boekhandels en zelfs apotheken zijn het hele weekend geopend.

Midden in de stad ligt een groot plein waar u gratis kan parkeren!

Deze door de Semois doorkliefde streek bezit de meest indrukwekkende landschappen (uitzicht over Florenville) en bossen, maar dankt haar charme tevens aan de kleine dorpjes. Verblijft u in deze streek, dan raden wij u zeker een wandeling in Torgny aan, een van de mooiste dorpjes van Wallonië in Villers, net voor Orval. Ook de Abdij van Orval is een bezoek waard. In de buurt is het restaurant Relais des Oliviers een zeer goed adres om te eten.

Andere activiteiten in de streek

Speeltuin Plaine de jeux du Miroir
Huis voor Toerisme
Locabike mountainbike
Kajakken in de omgeving
Avontuurlijke sporten: X-Cape
Tennis
Openluchtzwembad

 

Copyright foto's: Ardennes-Etapes