Beschrijving

Neufchâteau is de hoofdplaats van de provincie Luxemburg en herbergt een veelheid aan bezienswaardigheden. Het gezellige stadscentrum is een bezoekje waard. Zeker het justitiepaleis is een apart gebouw. Er vertrekken verschillende bewegwijzerde wandelingen in het centrum van Neufchâteau. Vlakbij Neufchâteau liggen Bastenaken en Bouillon, twee van de mooiste stadjes in de Belgische Ardennen.

Neufchâteau

Neufchâteau is de hoofdplaats van de provincie Luxemburg. De stad is bezaaid met overblijfselen van de oude versterkte burcht, waarnaar de onderzoekingen nog steeds bezig zijn. Het centrum van Neufchâteau is dé plaats in de streek om uit te gaan, een lekker restaurant op te zoeken, een glas te drinken op een terrasje of eenvoudigweg te flaneren.
 
In de omgeving
Tennis en andere sporten in openlucht wachten rond gezellige picknick- en barbecueplaatsen. Aangetrokken door de natuur? Ga dan met uw familie of vrienden naar het meer. De streek is ook rijk aan hoekjes om te vissen. En niet ver van Neufchâteau ligt Chiny en zijn afvaart van de Semois, een paradijs voor kajakkers. In Bertrix tenslotte, ontdekt u de ondergrondse wereld van de leisteengroeven.
 
Copyright foto's: Ardennes-Etape

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Neufchâteau
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Neufchâteau
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Neufchâteau
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Neufchâteau
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Libramont-Chevigny
- op 7km afstand