Beschrijving

Ovifat is een klein Ardens dorpje in de Belgische Oostkantons en behoort tot de gemeente Robertville. We vinden er de op één na belangrijkste waterval van België en veel skipistes. Ovifat – en de Hoge Venen in het algemeen – is de perfecte plaats voor een stevige wandeling. Bovendien ligt het op slechts een tiental kilometer van Malmedy, als u van een gezellig stadje wilt genieten.

Ovifat

Het dorp Ovifat is vooral gekend voor zijn skipistes die tijdens de winter fel bezocht worden. Met zijn 4 liften en de enige rode piste is het skigebied van Ovifat het grootste van België. Maar zelfs zonder sneeuw is het een veel bezochte plaats. Ga er wandelen en geniet van adembenemende uitzichten over de hele regio en de Hoge Venen. Niet te missen tijdens je verblijf in Ovifat is de hoogst gelegen burcht van België, de burcht Reinhardstein. Deze staat op een rotspunt boven de rivier de Warche, echt een indrukwekkend uitzicht.
 
In de omgeving
Voor wandelaars is de omgeving van Ovifat een droom. Beklim de Signal de Botrange, het hoogste punt van België of ga wandelen in de Hoge Venen. Maar wil je liever wat ontspannen? Dan kun je aan het meer van Robertville gaan vissen, minigolven, kanovaren, kajakken, fietsen of tennissen. Ook de moeite waard zijn de watervallen van Coo, PlopsaCoo en het circuit van Francorchamps, die een boogscheut van Ovifat verwijderd zijn.

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Waimes
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 2km afstand