Adres :
Pl. Albert Paul 2, 6767 Rouvroy, Belgique
Beschrijving

Torgny is een van de mooiste dorpen van Wallonië en doet je dankzij het zachte microklimaat, de prachtige huizen en de weelderige wijngaarden ongetwijfeld denken aan de Provence!

Dit charmante, opvallende dorpje ligt in het uiterste zuiden van de provincie Luxemburg, in de Gaume. Net zoals in de typisch mediterrane dorpjes hangt er hier een gemoedelijke sfeer. In het dal van een ietwat heuvelachtige streek staat Torgny vol met huisjes in warme kleuren, nu eens licht- of okergeel, dan weer roodoranje. Alles wordt bovendien opgefleurd door talloze bloemen, rode pannendaken en kleurrijke luiken. Kuier heerlijk door de idyllische straatjes en laat je keer op keer verrassen, want hier in Torgny ontdek je heel mooi erfgoed. Denk maar aan het 'lavoir' (het washuis), de nis met het heiligenbeeld, de twee beschermde boerderijen en tal van andere getuigen uit het verleden.

Biodiversiteit en ambachten

Dit dorpje baadt vaker in de goudgele zonnestralen dan eender welke andere plek in België. Dat zachte klimaat leent zich uiteraard perfect voor de wijnbouw! Wie had dat gedacht: wijngaarden in dit verbazingwekkende dorpje? Maar dat is nog lang niet alles. Ben je ook benieuwd naar de andere kant van Torgny? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan natuurreservaat Raymond Mayné, een voormalige steengroeve met een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Nog een must is de beroemde Foire Artisanale (ambachtelijke beurs) op de derde zondag van juli. Hier maak je kennis met tal van kunstenaars en ambachtslieden uit de streek!

Copyright foto's: Ardennes-étape, Visit Ardenne, Visit Wallonia 

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Rouvroy
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Rouvroy
- op 1km afstand
Te paard
Luxemburg - Rouvroy
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Rouvroy
- op 1km afstand
Te paard
Luxemburg - Rouvroy
- op 2km afstand