Afstand :
5.67km
Lus :
Ja
Moeilijkheid :
Eenvoudig
Duur : 1h 56
Stijgend hoogteverschil :
216m
Dalend hoogteverschil :
213m
Vertrek : 50.411673,5.783182
Beschrijving
Trail created by Ourthe Vesdre Amblève.

Vanaf Targnon zult U de landelijke charme van het gehucht waarderen. Het ruige terrein biedt adembenemende panorama's, waaronder het uitkijkpunt "Congo". Deze naam is ontstaan door de arbeiders die op deze plaats in de Amblèvevallei de spoorlijn tussen 1880 en 1885 aanlegden. U ziet ook "Maison Saint-Edouard", gebouwd in het begin van de 20e eeuw voor de oudsten van het dorp. Na een aantal verbouwingen bevindt zich er op dit moment een basisschool voor speciaal onderwijs. Het gebouw is ook bekend uit de geschiedenis, tijdens het "Von Rundstedt-offensief" in december 1944, waar hier zware menselijke en materiële schade werd aangericht.

U klimt langs het Sûretébos en geniet van de rust van de plaats. Op ongeveer 400m hoogte komt U langs Chefnabeek. Als U weer afdaalt naar Targnon, net voor het dorp, ziet U de OLV kapel aan uw linkerhand, herbouwd in 1899 in neoromaanse stijl.Ardennes-étape Privilege

Bij je reservatie ontvang je automatisch een maand lang Premium-toegang tot SityTrail, een gps-app waarin je tal van mooie tochten in de buurt van je vakantiehuis ontdekt!

Hoe activeer je dit SityTrail-toegang?

  1. Ga naar je klantenaccount, rubriek voordelen
  2. Klik op de link om je account op de website van SityTrail aan te maken
  3. Download de app
  4. Verken de Ardennen!

Hoogteprofiel

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Stoumont
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stoumont
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stoumont
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Stoumont
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Stoumont
- op 2km afstand