Vertrek op Apérando en beleef een zinnenprikkelende dag op boerderij Le Fagotin

De dieren voederen en aaien, een tochtje op de rug van een ezel maken ... en genieten van een heerlijk aperitiefje met streekproducten. Heb je dat altijd al eens samen met je gezin willen doen? Dan ben je bij boerderij Le Fagotin aan het juiste adres!

In de idyllische omgeving van boerderij Le Fagotin mogen je kinderen naar hartenlust de dieren verwennen. Geiten, pony's, ezels, kippen, schapen ... In hun gezelschap geniet je in het prachtige dorpje Stoumont van een heerlijke vakantie met je gezin. Te midden van prachtige natuur wandel je hier over het blotevoetenpad, maak je kennis met de boerderijdieren, mag je het pluimvee voederen ... In het seizoen krijg je zelfs de kans om, onder het toeziende oog van een begeleider, geiten te melken en kaas te maken!

Bij het aperitief

Hou je van wandelen en streekproducten? Dan is de 'Apérando' echt iets voor jou. Langs een parcours van 2,5, 6,5 of 8,5 kilometer ontdek je de mooiste wandelpaden, met een roadbook boordevol foto's in de hand. Je verkent er de gevarieerde landschappen die Stoumont rijk is, van indrukwekkende bossen tot prachtige groene weiden. Is het tijd voor een aperitiefje? Vlij je dan lekker neer en geniet van de producten uit de box die je hebt meegekregen. Dat wordt smullen, want je krijgt de lekkerste lokale seizoensproducten voorgeschoteld, zoals kazen, fijne vleeswaren en een koude groentevelouté (en nog een paar heerlijke verrassingen ...). Je dorst lessen doe je dan weer met het plaatselijke bier en lekker fruitsapNeem zeker een stevige rugzak, een flesopener en een picknickdeken mee.

Jouw vipvoordeel

We hebben nog een extraatje voor jou in petto! Als gast van Ardennes-étape mag je tijdens je wandeling namelijk – op basis van de tips die je bij boerderij Le Fagotin kreeg – wilde planten verzamelen. Bij je terugkeer krijg je dan een seizoensrecept van de kok van Le Fagotin. Ideaal om je oogst zelf in een heerlijk gerecht om te toveren. Van een unieke (en lekkere) ervaring gesproken!

Praktische informatie: 

- Duur van de activiteit: 4 tot 5 uur

- Groep van maximaal twaalf personen 

- Mogelijkheid om ter plaatse extra drank te kopen

- Parking voor het centrum 

- De ontvangstruimte is makkelijk toegankelijk, maar de wandeltocht is niet geschikt voor PBM.

- Mogelijkheid om de fiets in de tuin te laten staan

- Mogelijkheid om een ezel te huren voor de Apérando (€ 25). De ezel kan een kind van minimaal drie jaar oud en minder dan 30 kg dragen.

- Het bezoek aan de boerderij verloopt in het Frans. Het roadbook voor de wandeltocht is verkrijgbaar in het Nederlands, het Frans en het Engels. 

- Prijs : 10 euro per persoon voor de zintuigelijke activiteit + 20 euro per individuele box of 50 euro per familiebox voor de Apérando 

Copyright © fotos: Fagotin

magic wand

Een geschenkje of een exclusief voordeel bij aankoop van toegangsticket(s).

Een klein seizoensrecept, geschreven door de kok van Fagotin, waarmee u de wilde planten kunt bereiden die u tijdens uw wandeling in de natuur hebt gevonden.


Vind accommodatie in de buurt

Praktische informatie

Kantooruren

Deze activiteit kan het hele jaar door plaatsvinden, maar enkel op zaterdag, zondag en feestdagen.

Reserveer minstens drie dagen op voorhand.

Code voor de boeking: aefagotin21

Telefoon +32(0)80 78 63 46
E-mail info@fagotin.be
Website https://www.fagotin.be/
Adres Rte de l'Amblève 56, 4987 Stoumont, Belgique