Voettocht: Hérou

De site van de 'Rocher du Hérou" (de Rots van de Hérou) is een uitzonderlijke plaats waar de natuurlementen al eeuwen een strijd leveren. Het ontdekken waard!

 

 

Wandeling in de Hérou.
Route nr. 6 van Nadrin – rechthoekige groene wegwijzers - 5,4 km – kaart: "L'Ourthe Supérieure, carte des promenades - Schaal: 1/20 000 - 370 km wandelpaden.

Het terrein:
De rots van Hérou is één van de meest gekende sites op het grondgebied van Houffalize. In 1937 werd hij geklasseerd. Deze rots is indrukwekkend door zijn hoogte: 80 tot 90 meter scheiden ons van de Ourthe, en door zijn vorm: de rots is verticaal doorgesneden wat de indruk van diepte nog versterkte. De omgeving herinnert aan de Franse Hautes Alpes.

De route:
Route nr. 6 loopt langs de rots van Hérou en brengt u tot aan de oevers van de Ourthe. De afdaling verloopt wat moeizaak. Goede wandelschoenen zijn een must. Als beloning voor uw fysieke lenigheid: bosbesstruiken zover u kunt zien en een spectaculaire omgeving.

De weg langs het water is schaduwrijk en relatief gemakkelijk, behalve dan de boomstronken die soms uw pad kruisen. Als u zin hebt om te picknicken, ligt er halfweg ongeveer een kleine weide die perfect geschikt is voor een maaltijd en wat rust. Na deze pauze: het pad wordt een weg. De weg gaat min of meer stevig omhoog.
Het laatste stuk van de wandeling legt u in volle zon af. Denk eraan u te beschermen.

De kwaliteit:
De wandeling wordt als moeilijk aangekondigd. Deze moeilijkheid ligt louter in het stuk langs de Rots van de Hérou. De rest van de wandeling verloopt vrij rimpelloos, behalve als u bang bent van steile paadjes!
De bewegwijzering is perfect geplaatst.

Copyright foto's: Ardennes-Etape