Les grès de La Roche-en-Ardenne

In het Museum van het Steengoed van La Roche maakt u een sprong terug in de tijd. U krijgt een inzicht in de ondergrond van de Belgische Ardennen. Op gastronomisch vlak proeft u er de heerlijkste Ardense ham.

 

Museum van het Steengoed van La Roche en van de Ardense Ham

Wie heeft nog nooit het beroemde kleine potje  in steen, zorgvuldig versiert met diepe blauwe bloemenpatronen gezien? Wie heeft nog nooit een stukje vers gesneden Ardense ham in zijn mond laten smelten?
En wat als deze producten een gemeenschappelijke oorsprong hebben?

Bij La Roche-en-Ardenne in de buurt van het toeristiche centrum, kan je je verdiepen in de geschiedenis van het Steengoed van La Roche-en-Ardenne en de Ardense ham.

Soundtracks, video's, enscenering,.. alles werd in enscenering gezet om iedereen onder ons te verleiden. Voor een kleine infrastructuur heeft het al het nodige van archeoscopen en archeoforums in Wallonië. Ver van de sombere en sobere etalages, het Steengoed van La Roche-en-Ardenne en de zaal gewijd aan de Ardense ham trekken de aandacht door een boeiend verhaal te vertellen over de kennis van de mens, zijn liefde voor het werk en de regionale middelen van de streek.

Dingen wat je zeker moet bezoeken: het kasteel van La Roche-en-Ardenne, wildpark, De Slag om de Ardennen

Geniet van een verblijf in La Roche-en-Ardenne in een vakantiewoning van Ardennes-Etape.

Copyright Photos - Les Grès de la Roche