Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
  • NL

Le golf fermier en Ardenne

Boerengolf is de perfecte activiteit om met vrienden of familie een hilarische dag te beleven. In tegenstelling tot gewone golf wordt boerengolf gespeeld in de wei in de Ardense natuur.

 

Boerengolf

Houdt u van golf? Vindt u het een leuke maar te dure sport? Dan hebben wij de oplossing! Trek uw laarzen aan, wij stellen u een gezellig alternatief voor: welkom op de boerengolf!

Boerengolf is een concept dat is ingevoerd uit Nederland. Het is gebaseerd op de traditionele golf, en is een leuke en gemakkelijke sport, ideaal voor een vrienden- of gezinsuitstapje.

In 1999 maakte de Nederlander Peter Weenink voor de eerste keer een golfbaan in de volle natuur. Om niet het risico te lopen zich financieel ten gronde te richten met dure installaties, besloot hij enkel de holes te maken, en liet hij het creëren van hindernissen aan de natuur over. Hij paste het materiaal om te spelen aan aan het wilde terrein. De boerengolf was geboren!

Samen met de plaatselijke bewoners van de verschillende “greens”, namelijk de koeien, kunt u tijdens uw spelletje ook genieten van het pachtige uitzicht over de valleien van de Ardennen.

Benodigheden

In plaats van een golfclub, krijgt u een houten stok met aan het uiteinde een houten klomp. De bal is van leer en heeft een diameter van ongeveer 14cm, vier keer zo groot als een golfbal!

Spelregels

Elke ploeg slaat om de beurt zijn bal van het startpunt naar de eerste hole. Het doel is om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te doen belanden. Op het einde van het spel wint die ploeg, die het kleinste aantal slagen nodig had om de bal in de verschillende holes te doen belanden, de partij.

Agro-Golf Stoumont
Boerengolf in Gouvy

 

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.