Beschrijving

De culturele, bouwkundige, artistieke en historische diversiteit van Brussel fascineert de bezoekers. De bruisende hoofdstad van België – we kunnen zelfs van Europa zeggen - ligt dicht bij de Belgische Ardennen, één van de mooiste plaatsen in West-Europa. Breng vanuit Brussel een bezoekje aan Durbuy en Malmedy, twee steden die je tijdens je vakantie in België gezien moet hebben. 

Brussel

Brussel is niet enkel de hoofdstad van België, maar ook die van Europa. Gelegen in het centrum van het land, bevindt Brussel zich op 1u van de Noordzee en op 1u van de Belgische Ardennen

Brussel is het mekka van het toerisme in België dankzij de vele attracties die de stad herbergt. 

Het Atomium, dat gebouwd werd voor de Wereldtentoonstelling van 1958, trekt elk jaar duizenden bezoekers aan. Het ligt slechts op enkele meters van de Grote Markt, velen zijn het erover eens dat dit één van de mooiste pleinen ter wereld is. Deze werd in 1998 opgenomen in de lijst van UNESCO Werelderfgoed

Brussel, de hoofdstad van België, is ook de thuisbasis van het Koninklijk Paleis waar de soevereinen hun gasten ontvangen voor officiële activiteiten.

Brussel telt ook vele musea die van hoogwaardige kwaliteit zijn zoals het Magritte Museum, het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal, het BOZAR, de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis... Vergeet zeker niet om even langs te gaan bij de Jacques Brel Edities. Je zal dan in staat zijn om een tentoonstelling gewijd aan het leven en het werk van deze wereldberoemde kunstenaar te ontdekken. 

Om je honger te stillen, heb je keuze te over in Brussel. De talrijke restaurants bieden wereldwijde keukens aan. Indien je graag Thaïs wenst te eten,  raden wij je de beroemde Halles Saint-Géry aan. Maar natuurlijk bevelen wij je de heerlijke mosselen met frieten aan, de Brusselse of Luikse Wafels,... Mmm!

Brussel telt ook verschillende stations, een internationale luchthaven, is gemakkelijk bereikbaar met de bus, tram en metro. Het is daarom aangeraden je auto in een parkeergarage te laten staan en gebruik te maken van het openbaar vervoer. 

Op één uurtje rijden, kom je in de Belgische Ardennen terecht, helemaal in het groen. Als je op zoek bent naar kwaliteitsaccommodatie, boek dan een vakantiehuis bij Ardennes-Etape.

De omgeving ontdekken

Te voet
Waals-Brabant - Terhulpen
- op 15km afstand
Te voet
Waals-Brabant - Rixensart
- op 17km afstand
Te voet
Waals-Brabant - Kasteelbrakel
- op 19km afstand
Te voet
Waals-Brabant - Lasne
- op 21km afstand
Te voet
Waals-Brabant - Ottignies-Louvain-la-Neuve
- op 23km afstand