Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
Onze vakantiehuizen zijn open - Update 23/06 - “Bekijk onze veelgestelde vragen
  • NL

Kaasmakerij Straet

DE ontmoetingsplaats voor de liefhebbers van kaas!  

Kaashandel Straet

Een absolute must voor kaasliefhebbers!
Waarin verschilt de ene kaasboer van de andere? Passie. Bij Straet wordt het kaasvak van vader op zoon doorgegeven.
Een waaier van minstens 350 kazen, van de meest klassieke tot de exclusiviteiten van het huis! Franse kazen, in groten getale natuurlijk, maar ook Belgische exemplaren.

Heel wat kaassoorten worden ter plaatse gerijpt. Andere worden rechtstreeks door dhr. Straet geïmporteerd; hij houdt er immers van de kleine streekproducenten te ontmoeten.  Er zijn ook heel wat streekproducten. Zo vindt u er bijvoorbeeld gearomatiseerde geitenkaasjes uit Lontzen. Vader Straet creëerde zelfs zijn eigen kaas. Maar de zoon moet niet voor hem onderdoen: een zachte en lichte kaas met gekonfijte tomaat, paprika en peper … Wie laat zich verleiden?

Neem de tips van meneer Straet zeker ten harte. Hij kent natuurlijk al zijn kazen en kan u de producten wijzen die bij u in de smaak zullen vallen.

Voor een etentje met vrienden kunt u enkele dagen op voorhand uw kaasplank al bestellen. De kaaswinkel heeft een eigen recept voor kaasfondu met een Belgische, een Zwitserse en een Franse kaas dat bij iedereen in de smaak valt. Als je er van proeft, dan ben je verloren, zo schijnt het.

Maak van de gelegenheid gebruik om wat witte wijn mee te nemen. Bij Straet zegt men dat hij even goed bij kaas past als rode … Culinaire tips worden er overvloedig uitgewisseld.

Zo, nu hebben we het allemaal verteld … Aan u om het eens te proberen!

 

Copyright foto's: Ardennes Etape

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.