Het enthousiasme van uw huurders verminderd omdat het regent? Dankzij dit artikel bent u klaar om ze in uw woning te verwelkomen en hen het beste aan te raden wanneer de noodlottige vraag rijst: “Wat is er te doen als het hier in de buurt regent? »Bekijk onze top 15 buitenactiviteiten in geval van regen. Wat denkt u ervan?

Om de geest van uw huurders in goede vorm te houden en een leuke score te verkrijgen, wat is er dan beter dan een goed huis en goed advies? Dit zou negatieve recensies vermijden die soms moeilijk en onaangenaam zijn om te beantwoorden in het geval van een verblijf in de regen.

1. De grotten

De grotten van Remouchamps, van Comblain-au-Pont, van Han of van Hotton. In de Ardennen is er aan grotten geen gebrek. Ze bieden de bezoeker een uitzonderlijke blik op een ondergrondse wereld. Uw vakantiegangers zullen een echte reis in de tijd beleven! Een leuk avontuur in het droge dat zich op enkele meters onder de grond afspeelt.

Tip: Sommigen zullen van dit uitstapje gebruik maken om zich in de speleologie te laten inwijden. Uw vakantiegangers spreken een andere taal? De meeste rondleidingen kunnen in het Frans en het Nederlands worden gedaan.

2. De musea

Weg met de oude clichés! Musea zijn geen stoffige plaatsen met oude niemendalletjes. “In de Gids Ardennes-Pass zullen uw klanten interactieve of ludieke musea vinden. Zo is er bijvoorbeeld het Malmundarium in Malmedy, de Chocolaterie Darcis in Verviers, de Abdij van Stavelot, het December 44 Historical Museum in La Gleize, het Prehistomuseum in Flémalle, Riveo in Hotton, het Bastogne War Museum.” preciseert Delphine, die belast is met de Gids.

Tip: Voor de kleinsten zijn er de educatieve en ludieke centra zoals het Euro Space Center in Transinne, Houtopia in Houffalize of het Pass in Framerie.

3. De sportieve activiteiten

Hebben uw vakantiegangers zin om te bewegen? Er bestaat een heel scala aan indooractiviteiten die je toelaten om lichamelijk actief bezig te zijn: zwemmen, spelen in de overdekte speeltuin, karten, bowlen of lasergamen. Na enkele uurtjes zullen uw vakantiegangers knock-out zijn en zullen ze nog maar één ding verlangen: uitrusten in uw vakantiehuis.

Tip: U kunt uw zoektocht naar sportieve indooractiviteiten rustig verruimen tot een straal van 15-20 km. Laat u inspireren door de Gids Ardennes-Pass waarin de zwembaden en de speeltuinen al opgenomen zijn.

4. De bioscoop en het toneel

Een goede film en popcorn. Het is een gewaardeerde klassieker! U kunt deze activiteit aan uw Franstalige vakantiegangers voorstellen (tenzij wanneer de bioscoop van op de hoek ook films in de oorspronkelijke taal draait). Toneel is eveneens een origineel voorstel. Het valt regelmatig voor dat er in het cultureel centrum van de streek lastminutetickets te verkrijgen zijn.

Tip: Stel gerust het cultureel programma van uw streek ter beschikking van uw vakantiegangers.

5. Shopping

Wat kan echte shoppingliefhebbers tegenhouden? Zeker niet de regen! Even serieus nu…vele vakantiegangers houden van shoppen. Het is een gelegenheid om typische Ardennensouvenirs te kopen. Er zijn tal van semi-overdekte shoppingcenters of shoppingcomplexen.

Tip: Herinner er uw vakantiegangers aan dat de winkels op zondag gesloten zijn, anders zou het wel eens op een grote ontgoocheling kunnen uitlopen…

Verder hebben we ook gedacht aan:

6. Op slakkenjacht gaan

7. Champignons plukken

8. Een brouwerij of een abdij bezoeken

9. Een grappige reportage in de regen maken

10. In de regen plonsen en wandelen

11. Geniet van de “verboden” spellen: glijbaan, springen in plassen, estafettewedstrijden

12. Maak een regenmeter

13. Maak een dam

14. Zoek naar een regenboog

15. Last but not least, eindig met een heerlijke warme chocolademelk terwijl je naar de regen luistert

Ontvang onze tips per e-mail door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Als geschenk:

Onze SOS gids om uw Franstalige vakantiegangers te ontvangen (een audio versie is ook beschikbaar)