Adres :
Lieu-dit "Derrière le Faignoul" 6640, 6640, 6640 Vaux-sur-Sûre, Belgique
fr
nl
en
de
Duur : Tussen 1 en 1,5 uur, afhankelijk van je tempo
Description

De nieuwe place to be voor dierenliefhebbers: op 26 mei opent ZooParc de deuren van zijn fascinerende universum. Zebra's, stokstaartjes, roze flamingo's en kleine aapjes nemen je mee op een unieke reis rond de wereld ... in het Woud van Anlier!

Heb je er altijd al van gedroomd om de meest tot de verbeelding sprekende dieren eens in het echt te zien? Trek dan naar Vaux-sur-Sûre, een authentieke groene parel in het hart van de Belgische Ardennen. Daar treed je de wondere wereld van prachtige maki's en majestueuze roofvogels binnen. Wat volgt, is een dagje boordevol spanning op een plek waar je gedachten en gevoelens alle kanten zullen uit schieten!

ZooParc is een prachtig reservaat voor bedreigde diersoorten en neemt ook deel aan tal van Europese voortplantingsprogramma's. Het doel? Bedreigde diersoorten in gevangenschap in stand houden en geleidelijk weer loslaten in beschermde zones binnen hun verspreidingsgebied. Ook het educatieve luik speelt daarom een cruciale rol, want zo ontdekken de bezoekers hoe belangrijk het is om fauna en flora te beschermen.

Paradijs voor jong en oud

Om zijn bezoekers voor te lichten, zet ZooParc in op een heleboel dingen. Te beginnen bij het belangrijkste: de diersoorten die je er kunt bewonderen. De hudsoneekhoorn, de sneeuwuil, de grantzebra, de zwarte kroonkraanvogel, het witstaartstekelvarken, de witpluimoeistitie, de blauwvoorhoofdamazone, de poolvos, het gestreepte stinkdier ... Ze passeren allemaal de revue. In totaal vind je er een twintigtal soorten, verspreid over vier territoria op het domein (het Afrikaanse territorium, het regenwoud, het Noord-Amerikaanse bos en de wonderbaarlijke prairie).

Daarnaast organiseert ZooParc drie keer per dag verschillende activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kennismaken met de maki's en hen onder begeleiding van hun verzorger voederen! Wie droomt daar nu niet van? Omdat we je graag verwennen en omdat we echt niet willen dat je deze unieke ervaring zou mislopen, krijg je als klant van Ardennes-étape per persoon 1 euro korting op het toegangsticket. Ga ervoor!

 

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

1 euro korting per persoon

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

 

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Gratis parking, winkel, toiletten, drank en ijsjes
  • Moeilijk toegankelijk voor PBM (kleine hoogteverschillen op sommige plaatsen)
Tarieven
  • 5,50 – 7,50 euro
  • Inbegrepen in de prijs: bezoek aan de dierentuin, educatieve activiteiten onder begeleiding van de verzorgers, speeltuin en educatief parcours
Contact en reserveren
Kantooruren

Koop je tickets online: selecteer het tarief 'Ardennes-étape'.Adres van de activiteit
Lieu-dit "Derrière le Faignoul" 6640, 6640, 6640 Vaux-sur-Sûre, Belgique

In de buurt

Te voet
Luxemburg - Vaux-sur-Sûre
- à 3km
Te voet
Luxemburg - Vaux-sur-Sûre
- à 3km
Te voet
Luxemburg - Vaux-sur-Sûre
- à 3km
Te voet
Luxemburg - Sainte-Ode
- à 5km
Te voet