Adres :
Rue Général Jacques 1, 4970 Stavelot, Belgique
Beschrijving

Het evenement waar Stavelot het meest om bekendstaat, is de Laetare met de iconische Blancs Moussis. Maar er zijn ook veel prachtige huizen, gezellige wandelstraatjes en activiteiten in de vrije natuur voor jong en oud. 

Stavelot is een typisch folkloredorp waar feest en cultuur centraal staan. In de als Waals erfgoed beschermde abdij vind je musea, er worden tentoonstellingen georganiseerd en de abdijtuinen zijn een heerlijk rustgevende plek. Cultuurliefhebbers zullen het Historisch Museum van het Vorstendom Stavelot-Malmedy, het Guillaume Apollinaire Museum en het Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps binnen de muren van de abdij zeker interessant vinden. 

Ontspanning verzekerd 

Stavelot is ook de ideale stad voor een ontspannende vakantie. Kuier tijdens je uitstapje bijvoorbeeld door het historische centrum, ga vissen aan het meer van Robertville, huur een kajak, maak een fietstocht of speel een rondje tennis of minigolf. De winkels en restaurants zijn ook gemakkelijk toegankelijk. Nood aan rust? Trek er dan op uit in het omringende platteland voor een lekkere picknick! Kortom: in Stavelot is alles mogelijk. En afhankelijk van je voorkeuren is deze stad ook de ideale uitvalsbasis om andere plekjes in Wallonië te verkennen, zoals de watervallen van Coo, het circuit van Spa-Francorchamps, Malmedy of PlopsaCoo. Je zou bijna niet meer terug naar huis willen!  

 

Credit photos: Ardennes-étape

Te doen

Geniet van een leuk familie-uitje in de Abdij van Stavelot

 

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

Kom tijdens de carnavalsperiode! De stad Stavelot viert haar Laetare. 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 1km afstand