Adres :
Rte de l'Amblève 59, 4987 Stoumont, Belgique
Beschrijving

Zin om op adem te komen in een groene, landelijke omgeving? Welkom in Stoumont, de stad der bronnen, waar natuur, vrije tijd, prachtige uitzichten en talloze activiteiten samenvloeien.

In de provincie Luik wacht je een landelijke, zeer heuvelachtige gemeente. Het reliëf varieert er van 150 tot 550 meter! De verscheidenheid aan landschappen, met weiden, loofbossen en uitkijkpunten, belooft je verbluffende uitzichten over de vallei (kasteel, dorpen, natuurlijk amfitheater …). Ze behoren tot de mooiste van de Ardennen. Profiteer er dus van om indrukwekkende wandelingen te maken en deze prachtige streek te verkennen. In Stoumont val je van de ene verbazing in de andere. Het dorp is bijvoorbeeld heel rijk aan water. Hier ontspringen verschillende natuurlijke, koolzuurhoudende waterbronnen. Je vindt er ook de befaamde bronnen van Bru.

Een gemeente in beweging
In deze charmante streek zul je je geen moment vervelen! Naast de prachtige wandelingen door het groen en de mooie stenen huizen om te bewonderen, valt er in Stoumont heel wat te doen en te zien. Dit is de gedroomde bestemming voor gezinnen, met talloze activiteiten zoals boerengolf, trail, ezelritjes voor kinderen, een pretpark, grotten, musea, een uitdagingenparcours, avontuurlijke sporten en mountainbiken. Je bent hier bovendien vlak bij de beroemde waterval van Coo en Remouchamps, de 'Parel van de Amblève', met zijn unieke grot!

 

Copyright foto's: Ardennes-étape / VisitArdenne / Visit Wallonia

Het advies
Advisor
Afbeelding
Sylvie
Audrey's advies
Experience Leader

In het seizoen is Stoumont de ideale plek om naar het geloei van het hert te luisteren!

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luik - Stoumont
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stoumont
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stoumont
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stoumont
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stoumont
- op 1km afstand