Adres :
Ninglinspo, 4920 Aywaille, Belgique
Beschrijving

Wist je dat ons land maar één bergriviertje telt? Ja, dat lees je goed! Het stroomt door een Ardense vallei en kreeg een nogal vreemde naam: de Ninglinspo. Aan steile paden, geologische bezienswaardigheden en betoverende watervallen alvast geen gebrek ...

Bain de Diane, Bain du Cerf, Bain de Vénus ... Het water van de Ninglinspo stroomt naar heel wat vijvers en bassins en creëert de mooiste watervallen. De 3,5 kilometer lange bergstroom daalt af via een helling van 7,5% – meer dan steil genoeg om het water vrolijk tussen de blokken kwartsiet te zien opspringen! Een klein stukje paradijs op aarde in het dorp Sedoz, ergens tussen Remouchamps en Stoumont. Tussen groene heuvels en adembenemende landschappen biedt het bergriviertje in de vallei van de Ninglinspo een prachtig schouwspel voor jong en oud.

Een betoverende weg

Maar wat is jouw rol in dit alles? Jij verandert in een avonturier. Je volgt de steilste paden langs het riviertje en kijkt met verstomming naar het schouwspel van Moeder Natuur. Niet voor niets beschouwen sommigen deze wandelroute als de mooiste van de Ardennen! Opgelet: wandelschoenen zijn een must! De gladde paden gaan omhoog en weer omlaag ... Eén ding is zeker: hier mag je niet bang zijn om vuil te worden ... Ben je niet de meest ervaren wandelaar? Geen nood, ook via andere routes maak je kennis met de charmes van de Ninglinspo. Maar de route langs het riviertje zelf is uiteraard de mooiste en de meest indrukwekkende. Waar wachten we eigenlijk nog op?

Copyright foto's: Ardennes-étape / Martin Dellicour

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Aywaille
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luik - Aywaille
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luik - Aywaille
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Aywaille
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luik - Aywaille
- op 0km afstand