Word chocolatier voor een dag

Zachte ganache, knapperige praliné, de smaak van hazelnoot, vanille uit Madagaskar of oranjebloesem … Komt het water je al in de mond? Neem dan in je vakantiehuis deel aan de onweerstaanbare workshop 'Chocolatier voor een dag', gegeven door Pascal Bedeur.  

Jong en oud lopen ongetwijfeld te watertanden bij het vooruitzicht zijn chocoladegeheimen te ontdekken! Anderhalf uur lang wordt de vooraanstaande chocolatier Pascal Bedeur jouw persoonlijke Willy Wonka. Hij wijdt je in tot de theorie en de praktijk (jawel, proeven inbegrepen). Deze activiteit weet het nuttige meesterlijk aan het aangename te koppelen. Je leert hoe je chocolade bewerkt (dat heet tempereren) en dipt (met de befaamde ganache), en maakt de mooiste versieringen. Een workshop om je vingers bij af te likken! 

Een heuse chocoladereis 

Pascal brengt al het materiaal mee naar jouw vakantiehuis. Hij installeert het (zijn tempereermachine en pralinevormen … yummie …) en neemt je mee naar deze wereld van 1001 smaken. De reis gaat van start zodra je de schort die je favoriete chocolatier je aanreikt hebt aangetrokken. Je ontdekkingstocht door de wereld van cacaobonen, grué en cacaoboter kan beginnen!  

En na de theorie komt (je raadt het al) … de praktijk! Nu mag jij ganache gaan dippen, decoraties maken in de vorm van spiralen, bloemblaadjes of hoorntjes en spelen met de garnituur. En dat allemaal terwijl de heerlijke geur van chocolade de kamer vult! Een onvergetelijk moment om je creativiteit in lekkernijen te gieten en mee te nemen in een gepersonaliseerd zakje. En daar houdt het smulplezier niet op, want als gast van Ardennes-étape krijg je ook een chocoladegeschenkje! De grootste uitdaging? Niet alles verslinden voor je verblijf om is!  

Praktische informatie 

  • Duur van de workshop: 1,5 uur (+ 1 uur voorbereiding vooraf) 
  • Lenen van het materiaal inbegrepen
  • Minimumleeftijd: vanaf 5 jaar 
  • Taal van de activiteit: Frans  
  • Forfait van 1 tot 6 personen: 270 euro (verplaatsingskosten inbegrepen) + 45 euro per extra persoon
magic wand

Een geschenkje of een exclusief voordeel bij aankoop van toegangsticket(s).

Als gastronomische gast van Ardennes-étape krijg je een chocoladegeschenkje


Vind accommodatie in de buurt

Praktische informatie

Kantooruren

Activiteit mogelijk op woensdag-, zaterdag- en zondagochtend

Maak ten minste één week voor de activiteit een afspraak

Telefoon +32.(0)477409055
E-mail info@lesatelierschocolat.com
Website https://www.lesatelierschocolat.com/
Adres Av. des Martyrs 161a, 4620 Fléron, Belgique