Beschrijving

Aubel is een plaatsje in de provincie Luik en behoort tot het Land van Herve, vlakbij de Nederlandse en Duitse grens. De erg landelijke streek telt heel wat vakantiehuizen, waaronder een groot aandeel luxewoningen. Een vakantiehuisje in Aubel is de ideale vertrekbasis om de Hoge Venen te verkennen. Vanuit Aubel bent u zo in Malmedy, één van de mooiste stadjes in de Belgische Ardennen, en op ruim een uur in Durbuy, ook een absolute must in de regio.

In het hart van het Land van Herve, in een landschap met boomgaarden en weiden, ligt Aubel. Naast de prachtige natuur beschikt het ook over een zeer interessant patrimonium (boerderijen, oude en luxueuze huizen …). U kunt verder ook de charmante cisterciënzerabdij van Val-Dieu bezoeken, wandelen in de dreven van het Liberty Day Museum of een ambachtelijke stroopmakerij ontdekken. Vertrek niet vooraleer u de cider en de siroop heeft geproefd, die niet alleen getuigen van de kunde van de makers, maar ook van de kwaliteit van de vruchten van de streek.

In de omgeving

Golf of boerengolf voor de sportievelingen, winkelen in Verviers voor de liefhebbers van de stad. De streek biedt ook tal van wandelmogelijkheden in het mooie Land van Herve. De tochten zijn zeer rijk en gevarieerd. Gelegen in de driehoek Maastricht-Luik-Aken, is deze bestemming een ideale uitvalsbasis voor ontdekkingen in een iets ruimer gebied.

 

Copyright foto's : Ardennes-Etapes

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Aubel
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Aubel
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Aubel
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Thimister-Clermont
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Aubel
- op 3km afstand