Adres :
Pl. Général Mc Auliffe 34, 6600 Bastogne, Belgique
Beschrijving

Nergens in Wallonië zijn zoveel overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog bewaard gebleven als in Bastenaken! In deze stad versmelten oorlogsgeschiedenis en de prachtige Ardense natuur tot een unieke sfeer. 

De stad was de spil van de beruchte Slag om de Ardennen, een kantelmoment in de Tweede Wereldoorlog, en alles in de omgeving herinnert je daaraan. Zo staat er een iconische Amerikaanse tank op het centrale plein van Bastenaken en zijn er tal van musea, monumenten en memorials die deze zwarte pagina in de geschiedenis op een indrukwekkende, extreem levendige manier tot leven brengen. Het is een intense en tegelijk speelse belevenis, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Voor een luchtige pauze kun je terecht in de vele winkeltjes, gezellige cafeetjes en restaurants die de stad rijk is. De winkels zijn ook open op zondag.  

Wrede oorlog, weelderige natuur 

Het stadscentrum wordt omringd door een vredige omgeving waar je volop kunt genieten van de adembenemende natuur van de Ardennen. Bezoek zeker het Battle of the Bulge Monument: deze statige herdenkingsplaats voor de Tweede Wereldoorlog biedt een prachtig uitzicht over Bastenaken en de omgeving. Daarnaast ligt het Bastogne War Museum, een verrassend interactief museum waar je de Slag om de Ardennen beleeft alsof je er zelf bij was. Een overdonderende ervaring ...  

Het beste programma ziet er als volgt uit: bezoek de musea in de voormiddag en maak in de namiddag een wandeling of fietstocht in de buitenlucht! 

Te doen
Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's tips
Experience Leader

Een kleine shopping trip?

In het centrum van Bastogne zijn de winkels open op zondagmiddag! 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 3km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 4km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 5km afstand