Adres :
Voie de l'Ardenne 62, 4053 Chaudfontaine, Belgique
Beschrijving

Na een reis van meer dan 60 jaar, waarbij het een diepte van 1600 meter en een temperatuur van maar liefst 55 °C bereikt, komt het kristalheldere bronwater met een temperatuur van bijna 37°C tevoorschijn in een dorp dat verscholen ligt in een bosrijke vallei. Welkom in Chaudfontaine!

Chaudfontaine ligt aan de rivier de Vesder, op een unieke rotsachtige ondergrond die het water zuivert en van essentiële mineralen voorziet. Dat minerale bronwater is precies waar het dorp bekend om staat, net zoals de prachtige kuuroorden waar reuma wordt behandeld. Wil je graag zelf in dat weldadige water weken? Dan moet je in het Château des Thermes zijn, een prachtig wellnesscentrum waar je helemaal tot rust komt. 

Verborgen schatten in de heuvels

In de streek van Chaudfontaine vind je tal van bekende toeristische attracties. Zo is er de basiliek van Chèvremont, die uitkijkt over de vallei van de Vesder, en de Roche aux Faucons, waar je ook van het adembenemende uitzicht kunt genieten. Zoek je liever de sensatie op? Afspraak aan het fort van Chaudfontaine, want vanaf hier vertrekken verschillende avonturentrajecten en andere wandelingen. Wil je op een educatieve, wetenschappelijke én leuke manier ontdekken welke reis een waterdruppel precies aflegt? Dat is precies wat je leert in Source O Rama, een leerrijk centrum met interactieve spelletjes, touchscreens en een muzikale fontein. Je vindt er ook het Art House, dat in het teken staat van de moderne kunst uit de twintigste eeuw. Impressionisme, popart, surrealisme, abstracte kunst ... hier ontdek je het allemaal. Er hangen werken van de grootste moderne kunstenaars, zoals Toulouse-Lautrec, Degas, Miró, Picasso, Matisse, Warhol en Magritte.

Heb je nog energie over? Breng dan ook zeker het Bijenmuseum in Tilff een bezoekje. Daar wacht een enorme collectie bijenkorven op je (waaronder twee glazen bijenkorven waarin je de bijen aan het werk ziet) en kun je leerrijke filmpjes bekijken. Kort gezegd: in Chaudfontaine valt heel wat te beleven!

 

Copyright foto's: Maison du Tourisme des Thermes & Coteaux / Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Chaudfontaine
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Chaudfontaine
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Chaudfontaine
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Chaudfontaine
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Chaudfontaine
- op 2km afstand