Adres :
Rte du Circuit 55, 4970 Stavelot, Belgique
Beschrijving

Dit is een mythische plek. Het legendarische parcours, de ongelooflijke bochten, de omringende bossen ... velen vinden dit het mooiste racecircuit ter wereld. Je kunt onmogelijk in deze streek verblijven zonder Spa-Francorchamps te bezoeken!

De grootste namen in de F1 en de internationale autosport hebben hier getriomfeerd. Alle autocoureurs dromen ervan hier te mogen racen. De grootste fans krijgen zelfs kippenvel bij het horen van de naam. Spa-Francorchamps is in de eerste plaats een lus. Een heel snel circuit, een heel technisch tracé, met snelle bochten met namen die intussen al even legendarisch zijn, zoals de beruchte Raidillon (of de bocht van Eau Rouge). Dit is ook een heuvelachtig parcours, getekend in het hart van de unieke en sprookjesachtige Ardense bossen. Het is een hele belevenis om de motoren te horen gieren midden in de majestueuze sparrenbossen!

Fascinatie voor groot en klein

Deze plek is intussen zoveel meer dan gewoon een racebaan. Het is een echte trekpleister voor toeristen en sporters, waar niet alleen grote sportwedstrijden maar ook allerlei activiteiten worden gehouden. Zo zijn er tests, circuitdopen, rondleidingen achter de schermen, teambuildings en incentives. Het circuit is 220 dagen per jaar geopend en trekt nog steeds een breed publiek, verleid door zijn uitzonderlijke karakter en rijke geschiedenis. Profiteer er dus van om een bezoekje te brengen aan deze mythische plek, de paddocks te verkennen of Race Control binnen te gaan, het echte zenuwcentrum van het circuit. In die ruimtes, die normaal gezien gesloten zijn voor het publiek, voel je beter dan ooit wat de legende van Spa-Francorchamps inhoudt.

Copyright foto's: Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Stavelot
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 4km afstand
Te voet
Luik - Stoumont
- op 4km afstand
Onze favoriet
Te voet
- op 4km afstand