Adres :
Drève de Lorette, 5580 Rochefort, Belgique
Beschrijving

Hoe? Ken je de Grot van Lorette-Rochefort nog niet? Eigenlijk is ze het kleine zusje van de beroemde Grotten van Han, maar met een diepte van 60 meter zeker niet minder verrassend!

Trek je wandelschoenen aan en begin aan een indrukwekkende afdaling naar het hart van de aarde. Net zoals in Han ontdek je hier imposante kamers en gangen vol mysteries, zoals de adembenemend grote Sabbatzaal of het Cataclysme (what's in a name?). Wanneer je dan eindelijk 60 meter onder grond zit, laat de gids een kleine luchtballon opstijgen. Alleen zo kun je de duizelingwekkende hoogte van de grot inschatten! En daarna? Daarna geniet je van een indrukwekkend klank- en lichtspel.

Tektonische verschijnselen

Zodra je weer boven bent, ga je naar het paviljoen tegenover de grot. Daar duik je de Vidéokarst in en schaaft een documentaire je kennis over tektonische verschijnselen bij. Een verrijkend bezoek vol verrassingen, dat je nog met heel wat andere bezienswaardigheden kunt combineren. Denk maar aan de Grotten van Han en het dierenpark dat erbij hoort, het Archeopark van Malagne en het toeristentreintje van Rochefort (die stad ligt amper 300 meter verderop, dus daar kun je maar beter van profiteren!). Laat je verrassen door de Grot van Lorette-Rochefort en haar fascinerende, ondergrondse wereld ...

Copyright foto's: www.facebook.com/grotte.de.lorette

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Rochefort
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Rochefort
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Rochefort
- op 1km afstand