Adres :
Le Tombeau du Géant, Botassart, Moulin du Rivage, 6833 Bouillon, Belgique
Beschrijving

Het Graf van de Reus is een van de meest indrukwekkende panorama's van België. Vanaf het uitkijkpunt van Botassart is het uitzicht over dit natuurwonder gewoonweg adembenemend. Trek alvast je wandelschoenen aan!    

Het dorpje Botassart ligt in de uitgestrekte vallei waar je ook een prachtige natuursite kunt bezichtigen: het als uitzonderlijk Waals erfgoed beschermde Graf van de Reus. Volgens de geruchten was Victor Hugo een grote bewonderaar van deze plek aan de Semois ... Kriebelt het al om te gaan kijken wat er zo speciaal is aan dit onlangs gerestaureerde uitkijkpunt?

Rust gegarandeerd

Het uitkijkpunt van Botassart ligt vlak bij het gelijknamige dorpje, en het uitzicht dat zich daar onder je uitstrekt, is grandioos. Midden in het bosgebied kronkelt de Semois rond een rotsachtig 'eiland' met een boomrijke heuvel. De eigenaardig regelmatige vorm van die heuvel en de waterloop errond hebben de plek de bijnaam 'Graf van de Reus' opgeleverd. Volgens de legende had een centurion van het leger van Labienus een Gallische reus gedood. Toen een oude man het lichaam van de reus vond, besloot hij het – met de hulp van een aantal jonge mannen – te begraven onder deze heuvel, die tot 250 meter hoog gaat.

Een ideale activiteit voor natuurliefhebbers die graag in het groen de rust opzoeken!

Copyright foto's: Ardennes-étape / Visit Wallonia

In de buurt

Te voet
Luxemburg - Bouillon
- à 0km
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- à 1km
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- à 3km
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- à 3km
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- à 3km