Adres :
Nismes, 5670 Viroinval, Belgique
Beschrijving

In Nismes, een dorp bij Viroinval, kom je ogen te kort om een uitzonderlijk geologisch verschijnsel te bewonderen: het resultaat van duizenden jaren erosie door de regen in de kalksteen. Je waant je plots op een andere planeet als je voor het eerst de gigantische kloof ziet die de Fondry des Chiens in het groene landschap boorde.

Deze 'Belgische canyon’ verrast met zijn weelderige natuur, kwetsbare flora en uitzonderlijk landschap. De belangrijkste fondry (natuurlijke kloof) is 100 meter lang en 20 meter diep, vol en is bezaaid met rotsen, spleten en diepe grotten. Het lijkt alsof de aardkorst hier letterlijk is opengebarsten! Je kan deze exceptionele site zowel van beneden als van bovenaf bezichtigen. Met je foto’s van deze intrigerende plek zal je vast scoren Instagram…

Zeldzame, prachtige flora

De uitzonderlijke flora en fauna is zeer verscheiden: van zeldzame bloemen zoals wilde orchideeën en bolmadeliefjes tot oogstrelende vlinders en hagedissen. Dit unieke stukje natuur maakt Fondry des Chiens tot een toonbeeld van biodiversiteit. Wegens zijn kwetsbaarheid is het beschermd als natuurgebied.

Kortom, een magische plek die je van verrassing in verrassing zal doen vallen. Ideaal om te herbronnen en positieve energie te tanken.

Verschillende wandelpaden door het weelderige boslandschap leiden naar Fondry des Chiens. Allemaal vertrekken ze aan het bureau voor toerisme van Viroinval, vlak bij de kerk in het centrum van Nismes. Er zijn er kortere en langere, en zijn duidelijk bewegwijzerd. Ze zijn alle geschikt voor gezinnen met kinderen, maar houd kleine kinderen wel in de gaten, want sommige plekken kunnen gevaarlijk zijn. Geen zin in wandelen? Niet ver van de Fondry des Chiens kan je parkeren.

Copyright photos : Visit Ardenne / Visit Wallonia 

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Viroinval
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Viroinval
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Viroinval
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Viroinval
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Namen - Viroinval
- op 0km afstand