Boek uw vakantiehuis en bezoek Bouillon

Bouillon is absoluut een verplicht halte als u houdt van geschiedenis en culturele uitstapjes. Het stadje wordt volledig gedomineerd door de versterkte burcht, maar er is nog véél meer te beleven. Karting, het park Crête des Cerfs, kajakken,... Alles voor de perfecte uitstap in de Belgische Ardennen. Bovendien ligt La Roche-en-Ardenne, een ander mooi stadje in de Ardennen, op slechts een uurtje rijden.


Het stadje Bouillon is vooral bekend omwille van het feodaal kasteel en misschien ook wel dankzij Godfried van Bouillon. De streek diep in de Belgische Ardennen is prachtig groen, wordt doorkruist door de rivier Semois en bovendien is er in de buurt heel wat te beleven.

Met de kajak of de kano op de Semois dobberen staat altijd garant voor een geslaagde dag. Tijdens wandel- en fietstochten door deze streek in de provincie Luxemburg ontdekt u de mooiste uitzichtpunten. Fiets- en wandelkaarten zijn – gratis of tegen een zachte prijs – verkrijgbaar in het Maison du Tourisme (VVV-kantoor).

Een vakantiehuis van Ardennes-Etape in de buurt van Bouillon is de perfecte uitvalsbasis om uw verkenningstocht door de streek aan te vatten.Dierenpark van Bouillon

De inwoners van het park leven in gedeeltelijke vrijheid. Dit geeft het contact tussen dieren en bezoekers een extra dimensie. U ontdekt er dieren van bij ons, zoals herten en everzwijnen, maar eveneens exotische exemplaren zoals leeuwen, tijgers of aapjes.

Versterkte burcht van Bouillon

De burcht is heel erg aanwezig in het stadje Bouillon. Dit bouwwerk leert ons een heleboel over het feodale leven in de streek. De overblijfselen zijn zeer indrukwekkend en er worden ter plaatse veel activiteiten georganiseerd, zoals het middeleeuws feest en de roofvogelshow.

Archeoscoop Godfried van Bouillon

Het spektakelparcours in de Archeoscoop vertelt het verhaal van Godfried van Bouillon en zijn kruistocht naar Jeruzalem. De bezoeker wordt meegenomen op een fascinerende reis door de tijd.

Kayak Les Epinoches

Zin in waterpret? Kayak Les Epinoches biedt kajaks en kano’s in alle soorten en maten te huur aan voor een afvaart van de Semois.

Voor een tocht te paard in Bouillon kunt u terecht bij Les Cavaliers de Saint-Remacle. Of u nu jarenlang of helemaal geen ervaring hebt met paardrijden, de eigenaars zorgen voor een tocht op maat voor iedereen vanaf 12 jaar.

Voor nog meer originele activiteiten moet u bij Cap Nature zijn.

Bent u in de buurt en in dringende nood voor een drankje of vergaat u van de honger? Dan kunnen we Beau Séjour aanraden. We aten er uitstekend en het personeel is uiterst vriendelijk.