Adres :
Celles, 5561 Houyet, Belgique
Beschrijving

Je hebt zo van die plaatsen die recht uit een sprookje lijken te komen. Plaatsen waar de kasteeltorens de ogen van groot en klein doen blinken. Zo ook Celles, officieel een van de mooiste dorpen van Wallonië. De geschiedenis van deze plek begint diep in een vallei omgeven door heuvels ...

We gaan terug naar de tweede eeuw. Een tijd waarin de inwoners de Romeinse god Neptunus aanbaden. Pas met de komst van Saint-Hadelin, in de zevende eeuw, bekeerde het dorp zich tot het christendom. Saint-Hadelin wou de beschaving ontvluchten en bouwde daarom een kluizenaarswoning met verschillende kamers (of 'cella' in het Latijn). Inderdaad, vandaar dus de naam van het dorp! De kluizenaarswoning kijkt uit over het dorp en biedt een adembenemend uitzicht. De kapittelkerk van Saint-Hadelin ertegenover, een Romaans meesterwerk én belangrijk Waals erfgoed, moet ook absoluut niet onderdoen. In het mooie dorpscentrum ontdek je naast de bloemenpracht nog heel wat andere pareltjes: de Grote Fontein, de Panthertank, de Kruisweg enz. Kortom, Celles gooit al zijn charmes in de strijd!

Een sprookjeskasteel

Van charmes gesproken ... Het kasteel van Vêves kent er ook wel wat van. Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België en is beschermd als uitzonderlijk monument. Je merkt meteen waarom. Het imposante Kasteel van Vêves kijkt trots uit over de vallei en doet iedereen dromen. De binnen- en buitenkant zijn even mooi. Een bezoek meer dan waard! Prachtig houtwerk, verfijnd meubilair, indrukwekkende galerijen en grote zalen, maar ook statige trappen, terrassen en andere kabinetten ... Hier komen sprookjes en legendes tot leven.

Copyright foto's: Ardennes-étape

Te doen

Ga op schattenjacht in het kasteel van Vêves

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Houyet
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Houyet
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Houyet
- op 0km afstand