Adres :
Rue de la Molignée 115, 5537 Anhée, Belgique
fr
nl
Duur : van 10 tot 17.30 uur
Beschrijving

Zegt het je wat, zo'n dagje de hort op met een lorrie? Alles wat jij moet doen, is het wagentje voort trappen over de oude spoorwegen. Als dat geen leuke, originele manier is om samen met familie of vrienden het erfgoed van Molignée te ontdekken!

Er staat je een drukke dag te wachten! Om 10 uur vertrek je in Warnant en trap je op eigen tempo 7 km lang over de spoorweg langs de pittoreske vallei van de Molignée. De bestemming? Het voormalige station van Maredsous. Onderweg doorkruis je de bosrijke landschappen langs de Molignée, die door de vallei kronkelt. Op de bruggen geniet je van een adembenemend uitzicht over de kronkelwegen en het heldere water van de rivier. Na aankomst in Maredsous wandel je 1,5 km (bewegwijzerde route) door de bossen tot je de bekende abdij bereikt, die in 1872 werd gebouwd door Duitse benedictijnen.

Als klant van Ardennes-étape krijg je gratis een rondleiding door dit prachtige, neogotische klooster. De gids neemt je zelfs mee naar het privéterrein van de monniken. Je krijgt dus niet alleen de abdij zelf te zien, maar ook het kerkhof, de tuin ...

Smaak en traditie

Maredsous mag pronken met een enorm rijk verleden, dat bovenal in het teken staat van de monniken en hun eeuwenoude kunst van het brouwen en rijpen. Dit is het aards paradijs voor liefhebbers van bier en kaas! Maak dus van de gelegenheid gebruik om een bezoekje te brengen aan het Petit Musée de la Fromagerie en meer te weten te komen over het rijpingsproces van deze wereldberoemde kaas. En daarna? De rondleidingen duren in totaal ongeveer 1,5 uur.

Daarna ben je vrij om te doen wat je wilt! Het ideale moment dus voor een picknick (als je die hebt meegebracht) of om de voetjes onder tafel te schuiven in de cafetaria. Uiteraard moet je hier simpelweg een boterham met Maredsous-kaas eten, vergezeld van glaasje bier!

De kids kunnen zich dan weer volledig uitleven op de speeltuin. Om deze mooie dag af te sluiten, hou je eerst even halt bij het souvenirwinkeltje. En om 16 uur trek je naar het station van Maredsous om je lorrie op te halen en terug te keren naar de vertrekplaats.

 

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel :

Gratis rondleiding door de abdij van Maredsous (waarde: 7 euro per persoon)

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Voor jonge kinderen kun je een maxicosi, het kinderzitje uit je auto, een omslagdoek of een draagzak gebruiken. Kinderen tot 6 jaar mogen op schoot zitten bij de mensen die niet aan het trappen zijn. Kinderen ouder dan 6 jaar nemen plaats zoals de volwassenen.
  • Honden toegelaten, uitsluitend aangelijnd, ook in de lorrie.
  • Betaling ter plaatse.
  • Min./max. aantal deelnemers: 4 tot 20 personen
  • Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
  • Voorbehouden parkeerplaatsen bij de loketten
  • Reserveren verplicht via het formulier op www.draisines.online 
Tarieven
  • 40 euro inclusief een lorrie voor 4 personen, rondleiding, toegang tot de speeltuin
  • Eén lorrie = 1 tot 4 personen
Contact en reserveren
Kantooruren

Reserveren verplicht via het formulier op www.draisines.online 


Telefoon

Adres van de activiteit
Rue de la Molignée 115, 5537 Anhée, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 2km afstand