Adres :
6887 Herbeumont, Belgique
Beschrijving

Hou je van wandelingen in de openlucht? Dan zul je weg zijn van het Luxemburgse dorpje Herbeumont, op enkele kilometers van Bouillon. Vanaf de middeleeuwse kasteelruïnes is het uitzicht over de omgeving gewoonweg fenomenaal!

Herbeumont ligt in een kleine vallei waar je maar liefst 95 kilometer aan wandelpaden kunt ontdekken. Er is voor ieder wat wils! Neem dus gerust de kinderen mee op een wandeling langs de Semois om ze te laten kennismaken met de rust van de Ardense natuur. Het Dromenpad, een wandeling langs tal van verrassende kunstwerken, valt bij je kroost gegarandeerd in de smaak. Liever iets meer uitdaging? Waag je dan aan een steiler parcours, dat je uiteindelijk beloont met een weergaloos uitzicht over het omringende landschap. Hoog op een rotskam boven het dorp staan de middeleeuwse kasteelruïnes van Herbeumont, een stukje belangrijk Waals erfgoed dat ook zeker een omweg waard is. Deze plek is een prachtig uitzichtpunt over de Semois.

Een steenworp verderop ...

Dat is niet alles! In de buurt van Herbeumont zijn er tal van leuke activiteiten te ontdekken. Mountainbiken, kajakken, karting, skiën ... Zowel in de zomer als in de winter heb je keuze te over. Slechts een twintigtal minuutjes verderop ligt de stad Bouillon, waar je het Kasteel van Bouillon en de Archéoscope kunt bezoeken, de roofvogelshow kunt bewonderen en in het dierenpark kunt rondwandelen. En voor de liefhebbers van streekproducten is het interessant om te weten dat Herbeumont niet ver van de Gaumestreek ligt. Ideaal voor een smakelijk bezoekje aan Chiny of aan Orval, de abdij die de thuisbasis is van het gelijknamige trappistenbier en de kaas!

Copyright foto's: Visit Ardenne / P. Willems

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Herbeumont
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Herbeumont
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Herbeumont
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Herbeumont
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Herbeumont
- op 0km afstand