Beschrijving

De gemeente Hotton ligt in de provincie Luxemburg en wordt in twee gedeeld door de Ourthe. Met de grotten en parken is het er genieten van de natuur en het kleine stadje Marche-en-Famenne ligt vlakbij. Natuur en een bruisend stadje zijn dus perfect te combineren. Vanuit uw vakantiehuisje in Hotton is het slechts 20 minuutjes rijden naar Durbuy of La Roche-en-Ardenne, twee pareltjes in de Belgische Ardennen.

Hotton

Hotton ligt tussen La Roche en Marche-en-Famenne. De gemeente wordt bevloeid door de Ourthe en door tal van andere beken. Hotton wordt gekenmerkt door zijn bijzondere geologische ligging. Schrijlings gelegen op de Ardeense bodem en in de Famenne wordt Hotton doorkruist door de Calestienne, een heel specifieke kalkrots. Dit zorgt voor een bijzondere fauna en flora. Om daar een fraai beeld van te krijgen, kunnen we u een rondleiding door de Jardin de la Calestienne (tuin van de Calestienne) warm aanbevelen.

In de omgeving kunt u kennis maken met de dorpen Bourdon, Melreux, Ny, Deulin, Monteuville, Hampteau, Werpin, Menil en Marenne.

De huizen hier getuigen nog van de typische Ardeense bouwstijl. Tijdens uw wandeling door de gehuchten en dorpen zal u de harmonie en de eenvoudige charme van deze gebouwen beslist naar waarde kunnen schatten. In iedere plaats treft u prachtig gerenoveerde boerderijen aan of kerken waar u binnen beslist eens een kijkje moet gaan nemen…  Kleine straatjes en wegen worden afgezoomd door kapellen, kruisbeelden, pompen en fonteinen. Een inventaris opmaken en dieper ingaan op de geschiedenis van de streek zou ons veel te ver leiden: om uw weetgierigheid te bevredigen verwijzen we u graag door naar het Vereniging ter Bevordering van het Vreemdelingenverkeer van Hotton.

We willen u echter niet onze meest geliefde dorpen onthouden:
Ny: een absolute aanrader omwille van de architecturale eenheid van de huizen in witte steen. De huizen werden volledig gerestaureerd. Tijdens de zomermaanden gaat dit dorp schuil onder een bloemenpracht: een aanrader voor de wandelaars.

Marenne: een klein dorpje op het platteland. Marenne straalt een onbestemde charme uit. Bovendien is dit de plek waar de Confitures d’Anne worden bereid.

Werpin: ook een topper. Echt heel mooi. De inwoners beschikken over een kapel met een beeld van de heilige maagd dat 11 meter hoog is. Dat verleent het geheel een ietwat surrealistisch uitzicht. Advies aan de wandelaars: opgelet, het gaat hier heel steil omhoog!

Hampteau: hier is vooral het gedeelte een eindje weg van de grote baan heel aantrekkelijk, meer bepaald in de richting van Werpin.

Copyright foto's: Ardennes-Etape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Hotton
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Hotton
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Hotton
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Hotton
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Hotton
- op 0km afstand