Beschrijving

In de bruisende, feestelijke en folkloristische stad Malmedy is carnaval een wereldberoemde traditie. Voeg daarbij leuke wandelingen in elk seizoen en heerlijke culinaire specialiteiten (de reuzenomelet, huzarensalade of baisers), en je hebt een onvergetelijke trekpleister in de Belgische Ardennen! 

Cultuur en folklore: twee woorden die Malmedy perfect omschrijven. Ben je in de buurt in de carnavalsperiode? Mis dan de beroemde Cwarmê niet, tijdens de drie dagen voorafgaand aan Vastenavond. Het is een gigantisch volksfeest met traditionele muziek en klederdracht, een optocht en proeverijen van lokale specialiteiten zoals huzarensalade of péket (jenever). Je zult niet weten waar eerst te kijken! Malmedy laat geen enkele kans liggen om te feesten. Denk maar aan de Foire de la Saint Pierre, de reuzenomelet op 15 augustus, festival Vibrations en de vele andere evenementen die de stad het hele jaar door bezielen.  

Wandelingen en geschiedenis 

Maar Malmedy heeft ook veel te bieden als je niet zo enthousiast wordt van folklore. Wandel je graag? Talloze bewegwijzerde routes voor zowel occasionele als ervaren wandelaars nemen je mee door de natuur. In de winter trekken sportievelingen hun ski's aan om in een magische setting de pistes van de streek af te suizen. Tuk op geschiedenis? In het Malmundarium, een voormalig klooster dat volledig is gerenoveerd, ontdek je niet alleen tijdelijke tentoonstellingen maar ook verschillende permanente ateliers, zoals dat over de schat van de kathedraal. Museum Baugnez 44 vertelt dan weer honderduit over de Tweede Wereldoorlog. Kortom, in deze bruisende stad komt het hele gezin aan zijn trekken! 

 

Copyright foto's: C. Crasson, G.Massin et Syndicat d'Initiative de Malmedy
 

 

Te doen
Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

Als u op vrijdagochtend door Malmedy komt, kunt u genieten van een lokale markt op het marktplein.

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Te voet
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 1km afstand