Boek uw vakantiehuis en bezoek Malmedy

Malmedy is een verplichte halte wanneer u in de Belgische Ardennen verblijft. Het stadje langs de Hoge Venen heeft een rijke geschiedenis en organiseert tal van evenementen het ganse jaar lang. Deze stad is springlevend!

Daar waar in de provincie Luik de Warche en de Warchenne samenvloeien ligt Malmedy, een klein stadje bekend om zijn geschiedenis en folklore. De cwarmêecirc; weet jaarlijks duizenden bezoekers te trekken om het begin van de lente te vieren.

Het stadscentrum is goed gevuld met winkeltjes, cafés, restaurants... Dit maakt Malmedy ideaal om er eens op verkenning te gaan. Bij de minste zonneschijn zitten de vele terrasjes meteen vol en is er onmiddellijk een aangenaam sfeertje.

 


Malmundarium
Dit klooster in het centrum van Malmedy werd volledig gerenoveerd en tot museum omgebouwd. Hier zijn permanente ateliers te vinden (metaalbewerking, ambachtelijke papierproductie,, carnaval,...) en hoogstaande tijdelijke tentoonstellingen. U komt er een heleboel te weten over de rijke geschiedenis van Malmedy.

Baugnez Historical Center
Dit museum, met meer dan 850m² tentoonstellingsruimte, houdt de herinnering aan de Slag om de Ardennen levend. U krijgt er eveneens een film te zien die het verloop van het Ardennenoffensief opnieuw afspeelt. Het realisme en de kwaliteit van de tentoonstelling zijn buitengewoon.

“Une ville qui bouge”
Het ganse jaar worden er in Malmedy allerlei evenementen georganiseerd. Er is wat voor alle leeftijden en alle smaken... En tegelijkertijd leert u de “Malmédiens” kennen... Zij zitten nooit om een feestje verlegen. Bijvoorbeeld: de cwarmê, de Saint-Pierre, de reuzenomelet, 21 juli, de vrijdagmarkt,...

Skiën in Malmedy
Kom in de winter naar Malmedy en omstreken voor een dagje skiën of langlaufen. De Hoge Venen zijn de uitgelezen plek voor wintersport. Op de website Ardennen-Sneeuw.be houden we u op de hoogte over de kwaliteit van de sneeuw en de geopende pistes in de winter.

Voor de kinderen
Een speeltuintje is te vinden in het centrum van de stad, een picknick behoort er ook tot de mogelijkheden. We hebben de wandeling “Blanche” (1,5 kilometer) getest, geschikt voor de allerkleinsten.

Lekker eten
We hebben voor de liefhebbers een restaurantje getest, enkele kilometers buiten het centrum van Malmedy. Restaurant Ferme de Bruyères heeft een groot terras om van het zonnetje te genieten en een kleine speeltuin voor de allerkleinsten.

Rallye touristique
U wilt Malmedy verkennen maar weet niet goed waar te beginnen? We kunnen u de “rallyes” aanraden, af te leggen te voet of met de wagen. De routes zijn te vinden in het Maison du Tourisme.

Goeie adresjes
We weten maar al te goed dat het soms moeilijk is om de juiste plaatsen te vinden wanneer we op vakantie zijn. Waar ’s morgens brood kopen? Waar kan ik terecht voor het beste vlees? Daarom zetten we een aantal adresjes op een rij.

We raden de slagerij Bastin aan. Deze is al meer dan 15 jaar gevestigd in Malmedy (Rue-Chemin) en deelt de etalage met viswinkel Le Petit Pêcheur. Beide zijn aan te raden!

Voor uw brood ’s morgens vroeg raden we bakkerij Gonesse (Rue Abbéeacute;e Peeters) aan. Brood wordt er nog op ambachtelijke wijze bereid.

Kleine boodschappen kunt u aan scherpe prijzen doen in le Pré Fleuri. Het is een aangename plek in het stadscentrum (Rue-Chemin).

De niet te missen zuivelhandel ten slotte is Amon Chavet, met 150 verschillende soorten kaas en regionale charcuterie. Amon Chavet is gelegen op de Place de Rome.

Copyright foto's: C. Crasson, G.Massin et Syndicat d'Initiative de Malmedy