Beschrijving

Het plaatsje Wiltz, zoals de gelijknamige rivier die erdoorheen stroomt, ligt in de Luxemburgse Ardennen. Dit stadje in het Groothertogdom heeft een erg gezellige en levendige sfeer en wordt gedomineerd door het oude kasteel. Het Monument National de la Grève, dat de opstand tegen de militaire dienst tijdens Wereldoorlog II herdenkt, is zeker een bezoekje waard. Wiltz ligt bovendien op slechts 25 minuutjes van Bastenaken en ruim een half uur van Houffalize.

Wiltz

Gelegen in de Luxemburgse Ardennen, is Wiltz ingenesteld in een landschap van bossen en valleien met een wild en romantisch karakter. Het wordt gedomineerd door het kasteel van de oude graven, en doorsneden door een riviertje dat een aangename sfeer oproept. Vergeet niet om het Monument Nationale de la Grève (Nationaal monument van de Staking) te bezoeken.
 
In de omgeving
Leuke wandelingen leiden u naar het meer van de Haut-Sûre, en door het zeer mooi natuurpark van de streek. Veel fietsroutes zijn een uitnodiging om de streek per fiets te ontdekken. Avontuurlijk sporten, vissen, zwembaden … tal van mogelijkheden voor evenveel aangename vakanties!
 
Copyright foto's: Syndicat d'Initiativede Wiltz et H.Montaigu

De omgeving ontdekken

Te voet
Canton Wiltz - Goesdorf
- op 4km afstand
Te voet
Canton Wiltz - Goesdorf
- op 6km afstand
Te voet
Canton Wiltz - Kiischpelt
- op 6km afstand
Te voet
Canton Wiltz - Winseler
- op 7km afstand
Te voet
Canton Wiltz - Lac de la Haute-Sûre
- op 7km afstand