Afstand :
8.68km
Lus :
Ja
Moeilijkheid :
Eenvoudig
Duur : 2h 24
Stijgend hoogteverschil :
145m
Dalend hoogteverschil :
143m
Vertrek : 50.338981,5.064957
Beschrijving
Trail created by Condroz-Famenne.

8,6 km lopen tussen velden en weiden met een prachtig uitzicht op de Condroz.

De onontkoombare:

  • La Spirale, centrum van de kunstnijverheid (tentoonstellingen en evenementen)
  • Het bucolische dorp Maibelle
  • Het prachtige (privé) kasteel van Skeuvre: Het kasteel heeft vier hoektorens en staat in de wereld van het stripboek "Robbedoes" bekend als het kasteel van Champignac (Frankin). Het werd in mei 1940 door de Duitsers platgebrand en volledig herbouwd in de neoklassieke stijl. Het was de vrouw van Franquin die, na een deel van de oorlogsjaren bij een boer in Skeuvre te hebben doorgebracht, het kasteel had gespot. Toen Franquin op zoek was naar een model voor de woning van zijn graaf de Champignac, liet ze hem een foto zien die ze had genomen op het moment dat het kasteel van Skeuvre erg beschadigd was door de oorlog.

Tijdens uw wandeling (bij de uitgang van het dorp Maibelle, vlakbij de kapel), ontdekt u 1 kunstwerk van de Kunstroute: "Morpho". Om meer te weten te komen over de 140 km van de Art Trails.

Deze wandeling staat op de kaart "Promenades en Condroz" die meer dan 340 km aan wandelingen over de gemeenten Ciney, Hamois en Havelange omvat. Het is te koop voor de prijs van 5€ in de kantoren.

Toeristische informatie van de regio of u kunt deze direct online bestellen door op deze link te klikken.Ardennes-étape Privilege

Bij je reservatie ontvang je automatisch een maand lang Premium-toegang tot SityTrail, een gps-app waarin je tal van mooie tochten in de buurt van je vakantiehuis ontdekt!

Hoe activeer je dit SityTrail-toegang?

  1. Ga naar je klantenaccount, rubriek voordelen
  2. Klik op de link om je account op de website van SityTrail aan te maken
  3. Download de app
  4. Verken de Ardennen!

Hoogteprofiel

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Hamois
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Hamois
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Namen - Hamois
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Ciney
- op 2km afstand