• NL

Abdij Notre-Dame van Saint-Remy

Een klein juweeltje van sereniteit, dat zich in alle rust en met respect voor de communauteit van de paters Trappisten die er nog wonen, laat bezoeken.  

De O.L.V.-abdij van Saint-Remy

Dit is een van onze grootste aanraders in Rochefort. De Onze-Lieve-Vrouwabdij van Saint-Rémy werd gesticht in 1230 en wordt momenteel bewoond door een Cisterciënzerorde van de Strikte Observantie. Hier wordt de trappist Rochefort 6, 8 en 10 gebrouwen.
De abdij zelf is niet toegankelijk voor het publiek Ze wordt immers nog steeds door paters bewoond. De kerk is buiten de erediensten wel toegankelijk voor bezoekers.
Qua architectuur is de abdij een uiteenlopend samenspel van gebouwen uit verschillende tijdperiodes. De abdij werd verschillende keren vernield en heropgebouwd, en dat blijkt uit zijn huidige uiterlijk. De kerk is qua uitzicht totaal anders dan wat u gewoonlijk in onze Ardennen aantreft. De eenvoud en witte kleur geven de bezoeker een zeer vreedzame indruk, inspireren tot rust en bezinning, zowel bij gelovigen als niet-gelovigen.

 

Copyright foto's: Abbaye Notre de Dame de Saint-Rémy