Boek uw vakantiehuis en bezoek Marche-en-Famenne

Marche-en-Famenne in de provincie Luxemburg is de perfecte uitvalsbasis voor uw vakantie in de Ardennen. De stad kent een rijke geschiedenis en het centrum is grotendeels autovrij: ideaal om lekker te wandelen. Marche-en-Famenne ligt bovendien tussen Durbuy en Rochefort, twee prachtige stadjes in de Belgische Ardennen. La Roche-en-Ardenne ligt ook maar een half uurtje ervandaan.

Marche-en-Famenne

Verdeeld over een meer eigentijds en een ouder deel, is Marche een voorbeeld van de voordelen van een aangename kleine voetgangersstad. De autovrije zone brengt kalmte, rust en veiligheid in het hart van de stad. Marche beschikt over een verbazend oud patrimonium. Zijn fonteinen, beelden en kunstwerken zijn evenveel tekens van een geslaagde stadsrenovatie.

In de omgeving
Er zijn mogelijkheden te over om toffe vakanties door te brengen dankzij de biljartclubs, bowling, restaurants, … In de omgeving vindt u verder musea, wandelingmogelijkheden, sportaccommodaties, een dynamische bioscoop, tochten per koets, voettochten, grotten, waterfietsen, … zonder de zeer aanwezige folklore te vergeten (carnaval, speciale markten …).
 
 
Copyright foto's: Ardennes Etape