• NL

Stuwdam en meer van Nisramont

Het Meer van Nisramont heeft een oppervlakte van 47 hectare. Er is een waterzuiveringsstation en elektriciteitscentrale. Een bewegwijzerde wandeling leidt bezoekers rond het meer (4 uur, 13km). U kunt er kajaks huren en er is een cafetaria ter plaatse.  

Meer van  Nisramont

Het stuwmeer van Nisramont heeft een oppervlakte van 47 hectare en wordt gevoed door de oostelijke en westelijke Ourthe. Er bevindt zich en waterzuiveringsstation en een waterkrachtcentrale. De stuwdam is 116 meter lang en 16 meter hoog. ’s Avonds is de stuwdam mooi verlicht. In een vrij toegankelijke, polyvalente zaal wordt de werking van deze dam uitgelegd.

De dam is met de wagen en te voet eenvoudig bereikbaar. Er is een ruime parking. Enkele ontspannende sportactiviteiten die u er, vooral tijdens de zomermaanden, kan beoefenen zijn vissen, zwemmen en kanoën. Een wandelpad van 12 kilometer lang leidt u rondom het meer en tal van bewegwijzerde wandelingen vertrekken in de buurt.

Rond het meer zijn er enkele plaatsen waar bezoekers kunnen barbecueën of picknicken. In een taverne in één van de bijgebouwen van het stuwdamcomplex kunt u terecht voor een drankje en een kleine hap. Het terras biedt uitzicht op de dam en de Ourthe.

Het Meer van Nisramont ligt tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, een mooi stukje Belgische Ardennen. Kies een vakantiehuisje van Ardennes-Etape en boek uw vakantie in de regio.


Copyright Photos - Ardennes-Etape & FTLB- P.Willems