Ontdek de vallei van de Gueule, in het hart van Het Land van Herve. Gecreëerd door Natagora, biedt ze unieke landschappen aan op meer dan 49 hectaren!

 

Reservaat van de vallei van de Gueule

Gecreëerd in 2003 door de organisatie van Natagora, biedt het reservaat van de vallei van de Gueule unieke landschappen aan op een oppervlakte van 49 hectaren. De Gueule, deze kleine rivier die het westen van het land ven Herve volgt, gaat door intensief benutten weilanden, bossen en maaiweiden met zeldzame botanische soorten. Naar aanleiding van vele Geologische opvolgingen, verwelkomt de vallei vandaag een grote verscheidenheid aan leefgebieden en soorten die u absoluut moet ontdekken!

Het reservaat heeft de laatste natuurlijke graslanden op zinkhoudende bodem. Zijn grond, rijk aan zware metalen, herbergen heel bijzondere fauna en flora waaronder deze 5 planten: Zinkschapengras, Zinkviooltje, Zinkboerenkers, de Blaassilene en Engels gras.

Ondanks de talrijke reeds gerealiseerde projecten, blijven bepaalde sites bedreigd overal in Wallonië. Steun de acties van Natagora in haar schepping van nieuwe natuurgebieden door te doneren!

Copyright foto's: Damien Sevrin, Eric Leprince