Le Tombeau du Géant

Le Tombeau du Géant of het Graf van de Reus, is een prachtige plek in Bouillon. U hebt een uitzicht op deze eigenaardigheid van de natuur vanop het uitzichtpunt van Botassart. Eén van de indrukwekkendste panorama's in België.  

Le tombeau du Géant (Het graf van de Reus)

Botassart strekt zich uit op de bodem van de brede vallei waarin de wondermooie site van de ‘Tombeau du Géant’ ligt. Dit gebied is opgenomen in de lijst van “Patrimoine exceptionnel de Wallonie” (Uitzonderlijk Patrimonium van Wallonië). Victor Hugo was een groot bewonderaar van dit deel van de Semois, dat als één van de mooiste wordt beschouwd. Het is echt een must om deze onlangs in ere herstelde streek te bezoeken. Het landschap dat u ontdekt vanaf het uitzichtpunt van Botassart, vlakbij het dorpje met dezelfde naam, is grandioos. In een prachtig bebost kader stroomt de Semois traag voorbij langs een lange meander die een rotsige bult omknelt. De regelmatige vorm van de beboste heuvel, die omgord wordt door de rivier, leverde deze de naam “Tombeau du Géant” op.

De legende vertelt dat een Gallische reus vermoord werd door een honderdman van het leger van Labienus. Zijn lichaam werd gevonden door een oude man, die het met de hulp van jongeren begroef op deze heuvel. Vanaf dat moment kreeg hij de naam 'Tombeau du Géant'.

Copyright foto's: Christel François