Adres :
Rue Saint-Antoine 16, 4880 Aubel, Belgique
fr
nl
en
de
Duur : +/- 1 u
Description

Welkom in in Aubel, in het Land van Herve, waar de familie Nyssen al 12 generaties lang de familietraditie voortzet als fabrikant van streekproducten in de Siroperie Artisanale d’Aubel (Ambachtelijke Siroopfabriek van Aubel). Passie, traditie, knowhow, authenticiteit, kwaliteit: deze trefwoorden omschrijven perfect het dagelijkse werk van Claudy en zoon Antoine Nyssen.

Hun heilige graal? Een heerlijke natuurlijke stroop, waarvoor ze het sap van peren en appels op een hoog vuur laten inkoken, zonder toevoeging van suiker of andere producten. Deze ouderwetse manier van bereiden, die het familierecept tot de letter volgt, verleent de siroop zijn zachte textuur en authentieke smaak die met niets te vergelijken valt! Om mateloos van te genieten bij het ontbijt, als middagsnack of op elk moment van de dag op de boterham. Of in een perfecte combinatie met kaas of als ultiem ingrediënt voor vele streekgerechten.

Aangezien er vers seizoensfruit wordt gebruikt is de productie seizoensgebonden. In september en oktober draait de stroopfabriek dan ook op volle toeren om zoveel mogelijk stroop te produceren en zo een voorraad aan te leggen voor het hele jaar, of zelfs langer. Claudy, die de marketing van de familiestroop verzorgt, breidde het assortiment uit met een smeerpasta, het overheerlijke appelsap Pom'Aubel en een breed assortiment confituren (jam, voor onze Nederlandse vrienden).

Het programma voor je bezoek? Een gratis rondleiding langs de installaties (elke zaterdag om 11 uur) met een uitleg over de machines en het productieproces. Daarna volgt een korte film met toelichting door Antoine, de jongste telg van de familie. En uiteraard kan je in de winkel alle producten proeven en kopen.

Als Ardennes-étape klant geniet je van een gratis proeverij op vertoon van je Activity Pass. Dit kan met of zonder rondleiding. Tip: je kan Antoine het beste verwittigen van je komst, zodat hij je degustatie passend kan voorbereiden. 

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Op vertoon van je Ardennes-étape Activity Pass krijg je een gratis proeverij. Opgelet: bel even voor je eraan komt.

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

Duur van de ervaring: Bezoek 1u, degustatie 10 min.

Tarieven

Gratis

Contact en reserveren
Kantooruren

Uurregeling: Elke zaterdag om 11u.

Op afspraak: Ja, want als Ardennes-étape klant geniet je van een proeverij, ook zonder geleid bezoek.


E-mail

Adres van de activiteit
Rue Saint-Antoine 16, 4880 Aubel, Belgique

In de buurt

Te voet
Luik - Aubel
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Aubel
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Aubel
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Thimister-Clermont
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Aubel
- op 3km afstand