Adres :
Rue Moreau 47, 4650 Herve, Belgique
Beschrijving

Wie kent het Land van Herve niet? Deze streek is rustig gelegen tussen Vesder en Maas, omgeven door heuvels, groene weilanden en boomgaarden. Je ziet er ook kleine boerderijen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Maar hét belangrijkste erfgoed blijft uiteraard de beroemde kaas!

Hier schuilt de kunst van het leven in elk hoekje, achter elke bocht. Je hoeft je gewoon maar te laten meevoeren door de allesoverheersende rust. Het erfgoed van Herve omvat de mooie cisterciënzerabdij van Val-Dieu uit 1216 (met een molen, een park en een natuurreservaat), het Kasteel van Wégimont en uiteraard de dorpen waar je heerlijk kunt wandelen. Hier val je echt van de ene verbazing in de andere. Niet voor niets is het Land van Herve ook bekend om zijn tradities en folklore, zoals de spijkerbomen van Olne of de processie van Céqwemme en de Calvacadie, die allebei de straten van Herve tot leven brengen.

Sublieme streekproducten

Het Land van Herve, dat moet je vooral ook proeven. Een kaas die goed vult (en ruikt) en een appel- en perenstroop waar lekkerbekken voor smelten. Probeer zeker ook de ciders (logisch in deze streek vol boomgaarden), bieren en andere lekkernijen uit. Al dat lekkers er weer af werken? Ga fietsen langs de RAVeL. Of volg een van de vele paden: te paard, te voet, met de motorfiets, met de fiets ... Er bestaan 1001 manieren om het Land van Herve en de omgeving te ontdekken!

Copyright foto's: Visit Wallonia / VisitArdenne

Te doen

 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Herve
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Herve
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Te voet
Luik - Herve
- op 0km afstand