Adres :
Place en Piconrue 2, 6600 Bastogne
fr
nl
en
de
Beschrijving

In het Piconrue - Musée de la Grande Ardenne ontdek je het rijke materiële en immateriële erfgoed van de Ardense cultuur.

Op een oppervlakte van meer dan 1.500 m2 bieden de verschillende expositiezalen je een divers, complementair inzicht in de Ardennen van gisteren en vandaag.

Twee permanente tentoonstellingen: 

  • La Maison des Légendes neemt je mee naar een donker en vreemd bos. Maar opgelet: weerwolven en zelfs de duivel loeren hier om de hoek! Deze plaats is ontstaan uit bekende Ardense legendes. Spannend wordt het zeker in dit betoverende bos, maar daarnaast leer je veel bij over de geschiedenis van deze regio!  
  • Tijdens de tentoonstelling Les Âges de la Vie reis je terug in de tijd! Je volgt er het levenspad van een Ardens personage, van zijn geboorte, vroege kinderjaren, jeugd en volwassen leven tot zijn overlijden. Hoe ouder je wordt, hoe meer verhalen je te vertellen hebt!

Een bijzondere ervaring voor gezinnen: 

De tentoonstellingen zijn specifiek bedoeld voor gezinnen. Zelfs de allerkleinsten kunnen dingen leren terwijl ze er ook nog eens ongelooflijk veel plezier aan beleven! 

Je ziet het: of je nu komt als gezin, individu of in groep, het Piconrue - Musée de la Grande Ardenne biedt een unieke culturele ervaring die volledig in het teken staat van overleveren, delen en ontmoeten.

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

50% korting met jouw Activity Pass

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

Bezoek de website http://www.piconrue.be om de kalender te bekijken! Het museum biedt ook tijdelijke tentoonstellingen

Tarieven

6 euroAdres van de activiteit
Place en Piconrue 2, 6600 Bastogne

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 3km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 3km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 5km afstand