Adres :
Rue Emile Cuvelier 68, 5000 Namur, Belgique
Beschrijving

Waar de Maas en de Samber samenvloeien, ligt een tweeduizend jaar oude stad die vandaag de hoofdstad van het Waals Gewest is. Het prachtige Namen verwelkomt je met open armen, en het is onmogelijk om je niet door deze charmante stad te laten verleiden. Van musea tot gastronomie, cultuur en historische bezienswaardigheden ... Namen heeft alles in huis om bij iedereen in de smaak te vallen!

Namen is in de eerste plaats een stad met een rijke geschiedenis. De citadel heeft altijd al tot de verbeelding van toeristen gesproken. Onderweg kom je overblijfselen uit de middeleeuwen tegen naast zeventiende- en achttiende-eeuwse gebouwen, kerken in verschillende stijlen (waaronder de Sint-Albanuskathedraal), Maaslandse kunst uit de vorige eeuw... Maar laten we even terugkomen op de citadel, die op een enorme rotsachtige uitloper prijkt. In de middeleeuwen woonden de graven van Namen in dit bijzondere gebouw, dat je nu kunt bezoeken tijdens rondleidingen. Er is zelfs een speciale rondleiding door het ondergrondse gedeelte! Bovendien is de Citadel van Namen een groendomein waar een toeristisch treintje rijdt. Dat neemt je mee langs tal van uitkijkpunten over de stad en het omringende landschap, zoals het panorama vanaf de beroemde schildpad van Jan Fabre, een enorm beeldhouwwerk dat boven de stad uittorent.

Een duizelingwekkende afdaling

Om de charmante oude binnenstad van Namen te bereiken, kun je de kabelbaan nemen naar het autovrije centrum met mooie winkelstraten. Van daaruit duik je in het hart van de stad om te ontdekken welke schatten ze te bieden heeft. Verdwaal gerust in de straatjes en geef je ogen de kost! Als gewestelijke hoofdstad is Namen de zetel van het Waals Parlement en de Waalse Regering. Maar daarnaast (en vooral!) is het een bruisende cultuurstad waar tal van internationale evenementen worden georganiseerd, zoals het Festival International du Film Francophone (FIFF) of het KIKK Festival. Ook de tientallen musea zijn zeker een bezoek waard: laat het museum over de duivelse Naamse schilder Félicien Rops niet aan je voorbijgaan! In de straten valt tijdens het wandelen ook overal straatkunst te bewonderen. Mag het wat sneller? Stap dan in een tuktuk en je krijgt ook nog handige tips van je gids!

Copyright Foto's: Visit Wallonia

Te doen

Ontdek Namen tijdens een fantastische urban escape game met Coddy

 

De omgeving ontdekken

Met de fiets
Namen - Namen
- op 0km afstand
Met de fiets
Namen - Namen
- op 0km afstand
Met de fiets
Te voet
Namen - Namen
- op 0km afstand
Namen - Namen
- op 1km afstand