Adres :
Espl. Godefroid de Bouillon, 6830 Bouillon, Belgique
fr
nl
en
de
Beschrijving

Maak je klaar voor een reis door 1.000 jaar geschiedenis in het kasteel van Bouillon, een van de grootste forten uit de Europese geschiedenis!

Het kasteel van Bouillon, dat fier op een rotsachtige uitloper prijkt en uitkijkt over de Semois en de stad, is een van de grootste overblijfselen van het feodalisme in België.

Het indrukwekkende doolhof van trappen, de enorme gewelfde kamers en de vele geheime ruimtes dompelen je in een handomdraai onder in de geschiedenis!

De dappersten zullen geen moeite hebben om door de nauwe gangen van het kasteel te sluipen en de trappen naar de Toren van Oostenrijk te beklimmen, het hoogste punt van het kasteel met een adembenemend uitzicht over de stad, de Semois en de Ardense bossen.

Wil je nog hoger? Woon dan zeker de magische roofvogelshow op de binnenplaats van het kasteel bij. Een show vol emotie die jong en oud zal bekoren.

Ook inbegrepen bij het bezoek aan het kasteel is de toegang tot de tentoonstelling Scriptura, die je meeneemt op een tocht door de geschiedenis van het schrift, van de middeleeuwen tot nu.

De stad Bouillon opent haar deuren voor jou! Koop de Bouillon City Pass voor een bezoek aan de Bouillon Medieval Experience en het Musée Ducal. 

 ©Foto's: Kasteel van Bouillon

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Geniet van een 3+1 gratis aanbieding op de Bouillon City Pass voor volwassen tickets

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Voor de rust van de roofvogels op de binnenplaats zijn honden en andere huisdieren niet toegelaten op het kasteelterrein.
  • Er worden ook tijdelijke activiteiten georganiseerd! Kom van 27 april tot 11 november 2023 de Odyssée de Lumière bekijken, een 180° klank- en lichtshow op de binnenplaats van het kasteel die je onderdompelt in de geschiedenis van het kasteel. Een adembenemende voorstelling! Raadpleeg zeker de website voor meer info over andere activiteiten rond het kasteelleven.
Tarieven

Tussen 9,5 en 16 euro per persoon. Zie de website van onze partner voor meer informatieAdres van de activiteit
Espl. Godefroid de Bouillon, 6830 Bouillon, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Onze favoriet
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand