Adres :
Rue de la Haie Himbe, 6940 Durbuy, Belgique
fr
nl
en
Beschrijving

Voor de grootste vormsnoeituin in Europa moet je in het kleinste stadje ter wereld zijn. Langs de Ourthe en met het kasteel op de achtergrond kun je in het Parc des Topiaires maar liefst 250 plantsculpturen bewonderen tijdens een wandeling door het park van 10.000 m².

Vormsnoeikunst, wat houdt dat precies in? Wel, bij deze kunstvorm worden bomen en struiken zoals buxus, taxus, laurier ... tot in de puntjes in decoratieve vormen gesnoeid. Zo wordt een eenvoudige struik een waar kunstwerk.

Honderdjarige buxusstruiken

De oudste planten in Durbuy zijn maar liefst 120 jaar oud en kregen hun huidige vorm dankzij 20 jaar van liefdevolle verzorging en precies snoeiwerk. De gigantische olifant van 4 meter hoog is bijvoorbeeld een buxusstruik van 80 jaar!

Tijdens je wandeling word je keer op keer verbluft door de unieke collectie – én door het geduld en het nauwgezette werk dat ermee gepaard gaat. Langs het parcours groeien ook geneeskrachtige en lekker geurende planten. Je geniet er dus niet alleen van de kunstige omgeving, maar leert ook heel wat bij!

Een bezoekje aan het Parc des Topiaires is altijd een leuk idee. En als je van mei tot midden juli of van midden augustus tot oktober op een weekdag langskomt, maak je misschien zelfs de wekelijkse snoeibeurt mee. Een spektakel voor groot en klein! Bovendien krijg je als klant van Ardennes-étape korting op de toegangsprijs. 

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

20% reductie op de toegangsprijs

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Honden aangelijnd toegestaan 
  • Betaald openbaar parkeren bij de ingang
Tarieven
  • 5 € 
  • 4,50 € voor senioren en studenten 


Adres van de activiteit
Rue de la Haie Himbe, 6940 Durbuy, Belgique

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Met de mountainbike
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Durbuy
- op 1km afstand
Onze favoriet
Met de mountainbike
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 1km afstand